Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnički ured

Orsat Mljenić odbacio optužbe da je u sukobu interesa

Orsat Miljenić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.11.2014.
u 13:09

- To je toliko apsurdno da uopće ne zaslužuje komentar. Moj odvjetnički ured kao takav ne postoji, moj status je zamrznut, ja nemam veze ni sa kakvim predmetom otkad sam postao ministar.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić odbacio je danas optužbe da je u sukobu interesa jer je njegov odvjetnički ured nastavio raditi ovrhe za VIP-net i Hrvatsku poštansku banku. Za to ga je u ponedjeljak navečer u HRT-ovoj emisiji Otvoreno optužio Vedran Vidmar iz Hrvatske udruge javnih ovršitelja.

- On je u permanentnom sukobu interesa zato što je njegov odvjetnički ured zadržao sve ovrhe, između ostalog i jednu petinu ovrha Hrvatske poštanske banke koje je dobio 7.11.2011. godine, jedan dan nakon što je u medijima objavljeno da će biti budući ministar pravosuđa, i jednu šestinu ovrha od Vipneta koje ima od 2009. godine do danas, ovrha Vipneta – rekao je Vidmar u Otvorenom te najavio da će protiv ministra podnijeti prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. .

- To je toliko apsurdno da uopće ne zaslužuje komentar. Moj odvjetnički ured kao takav ne postoji, moj status je zamrznut, ja nemam veze ni sa kakvim predmetom otkad sam postao ministar. Tu priča počinje i završava i to stvarno neću komentirati – kratko je komentirao Orsat Miljenić.

Ni nezavisni Josip Kregar ne vidi zbog čega bi ministar bio u sukobu interesa.

- Koliko ja znam, ministar Miljenić je sklopio sporazum i rasčistio sve poslove sa svojim uredom. Dakle, za vrijeme obavljanja svog ministarskog položaja on ne obavlja odvjetničke funkcije – kazao je Kregar.  

>> Trgovački sud ne može udovoljiti brzini

Komentara 19

BU
Bulaba
13:17 11.11.2014.

Još jedna esdepeovska poštenjačina.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:29 11.11.2014.

Tko ne vjeruje u navode vrlog ministra dobiva šamarčinu od Nobila gratis, a imaju oni i drugih pravnih argumenata.

SJ
srecka.janja
13:41 11.11.2014.

A Kolindin zamrznuti status kod NATOa je izazvao lavinu komentara i niskih strasti. Ako se O. Miljenić ne precesuira onda smo dno dna! Vlada je izgubila kompas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije