Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogrešni podaci

Orešković pogriješio u prezentaciji: Obećao ulazak u prvih 50 na listi Svjetske banke, a već smo na 40. mjestu

Doing Business
Foto: Screenshot
1/2
22.01.2016.
u 12:13

Na pogrešku je Oreškovića upozorio HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh

– Hrvatska je danas 64. u svijetu od 189 na ljestvici Doing Businessa, a trebali bismo biti bar u top 50 – kazao je u svojoj prezentaciji mandatar Tihomir Orešković osvrćući se tako na izvješće Svjetske banke "Doing Business 2016." No, prema tom izvješću za 2016. godinu, Hrvatska je na 40. mjestu, dok je 2015. bila na 39. mjestu.

Na to je Oreškovića upozorio HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh.

– Hrvatska je danas na 40. mjestu, a vaš bi cilj trebao biti da bude među prvih 30, a ne 50! – rekao je Beus Richembergh Oreškoviću.

Naime, prema najnovijem izvješću "Doing Businessa 2016." Svjetska banka je izmijenila metodologiju, pa je tako lani Hrvatska prema izmijenjenoj metodologiji zauzela 39. mjesto, a ne 65. kako je isprva bilo objavljeno.

Foto: Screenshot/reuters

>> Stazić pozvao Oreškovića da povuče kandidaturu Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture

>> Grčić o izvješću Svjetske banke: Iza sebe smo ostavili najveći dio zemalja iz ovog dijela Europe

Komentara 16

EF
epic.flyer
13:30 22.01.2016.

Više vjerujem u metodologiju izračuna gdina Oreškovića nego onih koji otvaraju 500 novih radnih mjesta tjedno...Već se u nekoliko navrata pokazalo da SDP i ova bivša koalicija uvijek služi nekim svoj izračunima...Tako da...

IB
iva.begovic
13:39 22.01.2016.

A dobro, kaj sad tu sitničarite? Pustite antu.slavonca da i dalje misli da imamo premijera i Vladu stručnjaka.

PG
pucko.gumbic
13:22 22.01.2016.

Znakovita slika nove Vlade iz sabora: Orešković izgubljen u prostoru i vremenu, nije odgovorio ni na jednu primjedbu oporbe na svoj Program (bilo ih je 11), a dični potpredsjednici Vlade se igraju: Karamarko na mobitelu, a Petrov na tabetu!!! Pametnom (bi trebalo biti) dosta! Ali, s obzirom na poslušne HDZ-ovce, sigurno ću primiti pregršt palčeva dolje, bez ijednog komentara! Jer HDZ-ovce nemaju pameti išta pametno reći, samo isprazno mekeću: meeeee, meeeeee, meeeeee!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije