Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
informatizacija

Odabrano prvih dvadeset kandidata za e-školu

škola
Foto: Odd Andersen/DPA/PIXSELL
04.03.2015.
u 00:15

Do rujna informatizirat će se po jedna škola iz svake županije, osim Požeško-slavonske, jer ondje škole nemaju potrebnu optiku

Od 150 osnovnih i srednjih škola odabranih za informatizaciju, Hrvatska akademska istraživačka mreža Carnet izabrala je prvih dvadeset koje će se informatizirati do početka sljedeće školske godine, odnosno do početka rujna ove godine.

Iz svake županije, osim Požeško-slavonske, i grada Zagreba izabrana je po jedna osnovna ili srednja škola. Iz Požeško-slavonske županije nijedna nije u prvom krugu jer, kako nam je kazao ravnatelj Carneta Zvonimir Stanić, od tri škole koje su prošle na natječaju nijedna nema optiku.

Za prvi krug informatizacije to je bilo bitno. Informatizacija prvih dvadeset škola provest će se novcem koje je osiguralo Ministarstvo obrazovanja, a riječ je o trideset milijuna kuna.

>> Hitno u informatizaciju želi 700 hrvatskih škola

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije