Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fotografija s ustaškom kapom

Novosti: Što je Hasanbegović pisao u časopisu NDH

zlatko hasanbegović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.02.2016.
u 22:00

Tjednik Novosti objavio je dio teksta koji je pisao ministar kulture Zlatko Hasanbegović još 1996. godine u mjesečniku 'Nezavisna Država Hrvatska'

Tjednik Novosti objavio je dio teksta koji je pisao ministar kulture Zlatko Hasanbegović još 1996. godine u mjesečniku 'Nezavisna Država Hrvatska'.

– Tisuće mrtvih, ranjenih i osakaćenih, srušeni gradovi, mostovi i bogomolje, mržnja i užas, te svekoliki poremećaj stoljećima izgrađivanog i bogomdanog katoličko-muslimanskog prožimanja i snošljivosti, današnja je slika naše sirotice i krasotice Bosne ponosne i kršne Hercegovine, živih svjedoka pokušaja diobe nečega što se podijeliti ne može – piše.

- Ta i takova apokaliptična stvarnost konačni je rezultat dijabolične politike onoga i onih koji u svome beskrajnome cinizmu rekoše da su baštinici i Starčevićeve političke, narodne i državno-pravne misli, onih koji u svojoj paklenoj nakani nisu prezali ni od zlorabljenja časnih simbola i imena ustaških heroja čije se mučeničke i šehidske kosti sada prevrću u zemlji od jada i stida što im nanesoše, pedeset godina kasnije, njihovi tobožnji sljedbenici - stoji u tekstu.

– Upravo zbog tih istinskih heroja, mučenika i šehida, koji svoje živote položiše na oltar domovine od Bleiburških poljana pa do Foče i Fazlagića kule, dužnost je svih nas, njihovih štovatelja i sljedbenika, autentičnih hrvatski nacionalista i starčevićanaca poniženih, prevarenih i poraženih muslimana i katolika, skinuti krinke sa lica današnjih slavosrpskih opsjenara, licemjera i moralnih nakaza i pokazati put k izlazu, iz ovog mračnog tunela, prema pomirbi, slozi i vjerskoj toleranciji, a istinski slobodnoj i ujedinjenoj Domovini od Mure , Drave i Drine, pa do Jadranskog mora – citiraju Hasanbegovića Novosti. 

>> Ministar Hasanbegović: Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija!

>> Milardović: Treba utvrditi je li montaža. Puhovski: Ako nosi ustašku kapu, treba ponuditi ostavku

Komentara 96

GR
greenvest
22:28 10.02.2016.

Svaka čast profesore Hasanbegoviću!...izrekli ste istinu...istinu o zajedništvu katoličkog i muslimanskog bića u Hrvata...

Avatar Idler 3
Idler 3
22:27 10.02.2016.

VL, zakaj na početku piše "slikanje s ustaškom kapom" kad to ni istina? Na spornoj fotki nit ustaške kape, nit ustaškog grba....

BA
barbaizamerike
22:19 10.02.2016.

Koji je ovo novinar piso? zasto se boji pitpisati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije