Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA OSIPANJA ČLANSTVA'

Novoizabrani HSS-ovci govorili o Marijani Petir, izborima i okršajima u stranci

HSS-a Sisačko-moslavačke županije lenart (sredina)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/8
16.12.2016.
u 15:14

Za tajnika županijske organizacije izabran je načelnik Lipovljana Mario Ribar

– Nisu točne objede da na izbornoj Skupštini nije bilo izbornog procesa kad su dva izabrana potpredsjednika prikupila potreban broj potpisa delegata i bila izabrana tajnim glasovanjem – rekao je u petak u Sisku novoizabrani predsjednik Sisačko-moslavačkog HSS-a Željko Lenart, koji je na tom mjestu zamijenio suspendiranu Marijanu Petir.

To dvoje potpredsjednika koji su skupili potrebne potpise su aktualna dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević i čelnik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin, a ostala dva izabrana potpredsjednika su Siniša Kesić iz Novske te županijski vijećnik Dražen Pejaković iz Gline. 

Saborski zastupnik Željko Lenart najavio je i svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke na izbornoj skupštini HSS-a 14. siječnja te istaknuo kako situacija u HSS-u nije onakva kako se ističe u javnosti.

– Mi nemamo osipanja članstva. U cijeloj Hrvatskoj samo je 21 član suspendiran, a u našoj županiji tek pet. I prije parlamentarnih izbora usvojen je zaključak da će se sankcionirati one organizacije gdje rezultati izbora budu slabi. A kako tumačiti rezultate u Majuru gdje imamo načelnicu općine, a HSS na izborima dobije samo jedan glas. 

Proveli smo nove unutarstranačke izbore u Lekeniku, a na redu su Petrinja, Glina i Majur – rekao je Lenart. Istaknuo je kako oko mogućeg kandidata za župana nisu razgovarali, no da su u županiji u koaliciji s HDZ-om te će ispuniti sve dogovoreno u ovom mandatu.

– Vidjet ćemo što će biti za iduće izbore. Sve lokalne organizacije imaju autonomiju sami odlučiti s kim će u koaliciju ili će samostalno na izbore u svibnju – rekao je Lenart.

Za tajnika županijske organizacije izabran je načelnik Lipovljana Mario Ribar.

>> Suspendirani član HSS-a optužio šefa stranke za prijevare, laži i falsificiranje dokumenata

>> Dan uoči objave kandidature za predsjednika HSS-a, Nenad Matić suspendiran iz stranke

Komentara 1

AM
AMD------------------------
22:07 16.12.2016.

slika govori vise nego tekst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije