Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni partneri

Nobilo sada brani Pripuza, a 2012. planirali su zajedno graditi naselje na Müllerovu bregu

Anto Nobilo
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
22.10.2014.
u 14:20

Nobilova ažurnost da obrani Pripuza ne čudi s obzirom na to da su oni i poslovni partneri

Odvjetnik Anto Nobilo nakon uhićenja poduzetnika Petra Pripuza promptno se vratio iz Njemačke sa suđenja špijunu UDBA-e Josipu Perkoviću i priključio odvjetničkom timu obrane. Nobilova ažurnost da obrani Pripuza ne čudi s obzirom na to da su oni i poslovni partneri najpoznatiji po suradnji na velikom projektu izgradnje stambeno-poslovnog naselja na Müllerovu bregu iznad zagrebačkog Črnomerca. Unatoč najavama i dugogodišnjoj pripremi za taj projekt, gradnja još nije počela.

Podsjetimo, odvjetnik Anto Nobilo, njegov suradnik Milan Mićo Carić i sin mu Marko Carić te poduzetnik Danko Končar početkom 2013. godine trebali su početi graditi rezidencijalno naselje na Müllerovu bregu. Naselje na zagrebačkom brdu trebalo se graditi prema projektu Urbanističkog instituta Hrvatske. U prvoj fazi projekta planirala se izgraditi 81 elitna vila na parceli od oko tisuću četvornih metara.

Kako je za Večernji list još 2012. ispričala arhitektica Mirjana Miškić-Domislić, vile su zamišljene kao obiteljske kuće koje je moguće etažirati u dva stana. Cijelo naselje imalo bi maksimalno 3000 stanovnika, a predviđalo se da ih 500 bude u elitnom dijelu i još 1700 u poslovno-stambenim deveterokatnicama u donjem dijelu. Između ta dva dijela planirani su javni sadržaji, poput vrtića predviđenog za 200 djece i škole za 450 učenika.

Projekt Müllerova brega, kako smo prije izvještavali, počeo je kad je Nobilo odlučio sa suradnicima Mićom Carićem i Petrom Pripuzom kupiti zemljište od nasljednika Adolfa Müllera, bogatog tvorničara i mecene. S obzirom na to da su trebali jakog investitora, pozvali su D. Končara. Pripuz je na početku opovrgavao da stoji iza projekta, a podudaranje adresa njegove tvrtke CIOS i Miler centra opravdao je činjenicom da je Pamuković, koji je na početku bio šef NO-a, njegov suradnik te da mu je ustupio ured. Nobilo je sada predsjednik NO-a Miler centra, tvrtke koja vodi projekt, a prije njega to je bio Drago Tadić, bivši predsjednik Osijek Koteksa, optužen za podmićivanje sudaca u slučaju Branimira Glavaša, a kojega je na to mjesto pozvao Pripuz.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Nobilo: Čuo sam da ovo suđenje zasjenjuje ono u Njemačkoj pa sam se preselio ovamo

>> Nobilo: Milana Bandića trebalo je maknuti iz Zagreba

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Komentara 17

DU
Deleted user
14:47 22.10.2014.

Sudeći po komentaru nicolatesle - imamo špijuna na izvoz jer u Hrvatskoj od političara svi, doslovno svi rade protiv Hrvatske, u korist ili tuđih i svojih interesa ili samo u korist svojih. Inače, ima odvjetnika koji specijaliziraju obranu određenih kategorija ..... Tko imalo prati tu scenu, vidi da su poslovne, rodbinske, ljubavne i interesne veze naizgled nespojivih slojeva...čvrsto isprepletene....novac i inetres veže ih čvršće od bilo čega.........lupi im novčanik...raspadaju se

GO
google385
14:56 22.10.2014.

tip kpga narod nevoli.zbog ponasanja i proslosti

BV
Bijela Vrana
15:04 22.10.2014.

Vidjeli decki kak dobro ide gradevinskoj mafiji u Zagrebu i cijeloj Hrvatkoj pa kad je bal da i oni plesu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije