Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU NI POSUMNJALI

Nijemac nasamario luksuzni hotel u Opatiji: Uživao pet tjedana pa pobjegao bez plaćanja

Opatija
Foto: grand hotel adriatic
23.03.2017.
u 14:01

Iz opatijskog hotela, u kojem je boravio pet tjedana, iznenada je kriomice otišao ne plativši račun od oko 18 tisuća kuna

Joachim Rothenburger, njemački državljanin koji sada živi u Švicarskoj, kriomice je otišao iz hotela nakon boravka od 14. veljače do 21. ožujka 2010. godine, ne plativši račun od oko 18 tisuća kuna.

Delikt je to zbog kojeg je na uvjetnu kaznu zatvora osuđen 74-godišnji Joachim Rothenburger, njemački državljanin koji sada živi u Švicarskoj. Riječki Općinski sud uvjetno ga je osudio zbog prevare, izrekavši mu kaznu od osam mjeseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Na suđenju je saslušan djelatnik hotela Ambasador koji je ispričao da je Nijemac i prije ovog slučaja boravio u njihovom hotelu kao gost, da dotad nikad nije bilo problema oko naplate smještaja. Zbog ranijih dobrih iskustava s njime kao gostom, nisu ni posumnjali da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Nazvao je telefonom i rezervirao sobu.

Zaključak je suda da je Nijemac već prilikom rezervacije i dolaska u hotel imao prevarnu namjeru. Sud je prema Nijemcu, kojem se sudilo u odsutnosti, primijenio stari Kazneni zakon, jer je za njega blaži. Pri odmjeravanju kazne, olakotnim mu je cijenjeno da je starije dobi i dosad neosuđivan. Presuda nije pravomoćna, Nijemac ima pravo žalbe, piše novilist.hr

>>Taksist 80-godišnjakinji spasio životnu ušteđevinu od 65.000 kuna

>>Prevarantica (31) od bračnog para izvukla 290.000 kuna

Komentara 8

Avatar toxic alien
toxic alien
16:14 23.03.2017.

Eto i mene ako su "kazne" takve! Velika utjeha za hotel! Inace, nikad jos nisam nabasao na hotel koji ne zahtijeva kreditnu karticu unaprijed.

MA
marcellus
14:59 23.03.2017.

Rothenburger... hm.

BU
bumerang937
14:57 23.03.2017.

Sami su si krivi. Normalno je da kad se gost prijavi pri dolasku u hotel uzeti njegovu kreditnu karticu i blokirati novac u iznosu prdviđenog boravka. Koliko god da ga se poznaje, nije opravdano to ne učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije