Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VaraždinSKI SLUČAJ

Nije to plagijat, samo nisam navela izvore

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
21.04.2015.
u 06:30

R. Conar, koja nije imenovana ravnateljicom vrtića jer se otkrilo da je dio programa prepisala

Iznimno mi je žao što je cijeli proces ovako završio i svima se ispričavam. Žao mi je što je zbog mog neznanja i neiskustva u prijavi programa rada došlo do nejasnoća – poručila je Ružica Conar, koju je Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin predložilo za ravnateljicu. No, zbog otkrića da je prepisala dio programa iz nacionalnog kurikuluma i programa Dječjeg vrtića Čakovec nije dobila podršku Gradskog vijeća. Tvrdi da nije riječ o plagijatu, već da zbog neiskustva nije stavila oznake za citate i navela izvore.

– Bilo mi je logično da je jasno da se kurikulum citira jer je to jedinstveni nacionalni dokument – piše u priopćenju. Izvatke iz programa čakovečkog vrtića koristila je jer smatra da "jako dobro rade, pa bi dobar dio njihova programa voljela primijeniti u Varaždinu".

>> Odustali od izbora ravnateljice vrtića zbog sumnje da je prepisala program rada

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:51 21.04.2015.

U Hrvatistanu prepisana ili krivotvorena diploma uvijek vrijedi više od one ostvarene znanjem, učenjem, radom i vještinama.

OB
ObrenM
08:22 21.04.2015.

Dobro je,da se vodi hajka na plagijatore.Medjutim bilo bi zanimljivo,da se vidi iz cijeg je jata falsifikatorica?

DU
Deleted user
08:13 21.04.2015.

Tja, kaj se more. Vjerojatno je ta Conar Ruška prepisivala i više puta do tada ne navodeći izvore pa se u prepisivačkom poslu već izvještila do automatizma. Trebalo bi ju javno, kao i onu slavnu palu političku zvijezdu Lovrić Merzel Marinicu, pitati koja joj je bila tema diplomskog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije