Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel obitelji

Nestao načelnik veze Glavnog stožera HV-a brigadir Jure Zadro

Jure Zadro
01.05.2015.
u 23:01

Policija je sugerirala obitelji da odmah ne izlaze u javnost oko Zadrina nestanka koje se dogodilo 
u naselju Savica

Obitelj Jure Zadre, načelnika Odjela veze pri Glavnom stožeru Oružanih snaga RH, zadnji put s njim se čula u Zagrebu u srijedu 22. travnja, otkada mu se gubi svaki trag. Ovaj brigadir HV-a i general HVO-a netragom je nestao u naselju na Savici. Policija u Zagrebu i vojna policija koje zajedno provode istragu zamolili su obitelj da o tome odmah ne izvješćuju javnost. No, kako je proteklo deset dana bez novih informacija o nestanku, obitelj je odlučila uputiti apel za pomoć.

Zadro je posljednji put komunicirao sa suprugom u Splitu u utorak 21. travnja. Toga dana se telefonski javio kolegama u Odjelu veze GS OSRH, kako se ne osjeća dobro te da neće doći na posao. Sutradan je ponovno rekao pomoćniku da će se skoro vidjeti, ali da također neće doći na posao. Od 20.20 sati toga dana njegov mobitel više nije bio dostupan, a zadnji poziv upućen je na lokaciji u naselju Savica. 


Nakon nestanka, pripadnici policije i vojne policije te vatrogasci provalili su u stan u naselju Malešnici, no tamo ga nisu pronašli. Na stolu su bili računi od struje, telefona..., a punjač mobitela bio je uključen. Od tada se nalazi na popisu nestalih MUP-a RH.

Jure Zadro u dva je navrata u travnju boravio u Hercegovini, gdje mu je posljednjih dana i umrla majka. Jedan je od rijetkih školovanih časnika veze u RH koji je napustio JNA 1991. godine i priključio se HVO-u, a kasnije i Hrvatskoj vojsci u RH. U vojnim krugovima spominje se kako je nestali Zadro imao obiteljskih problema, no da to nije novost, nego takvo stanje traje već godinama. Nestanak visokog časnika ipak izaziva brigu u sustavu.

>> Nestalo 11 osoba, najmlađa ima 12 godina

Komentara 75

AU
aurora1zn
23:11 01.05.2015.

Nestao načelnik veze Glavnog stožera HV-a brigadir Jure Zadro-pa gospodo iz tajnih sluzbi sto radite nacelnik vam nestane i to veza i vi nista-ugroza nacionalne sigurnosti-i to 10 dana i obitelj se mora objaviti medijima nakon 10 dana-strasno-pa sto da nestane obican civil???

AU
aurora1zn
23:15 01.05.2015.

i onda apel obitelji medijima strasno-tko radi u tim nasim takozvanim tajnim vojnim i civilnim sluzbama strucnjaci ili amateri da se obitelj jednog nacelnika glavnog stozera HV-a i to nacelnika veze mora obracati apelom preko javnih medija

OB
ObrenM
23:36 01.05.2015.

Ode eskadrila pilota van Hrvatske,odlaze uskoro i neki drugi-tajne sluzbe snivaju zimski san.U ovom slucaju najbitnije je bilo,da to ostane tajna po mogucnosti i visegodisnja.Vidjeli smo,kako se bolesni psihopata (samozvani bogoslov) moze bez problema pribliziti predsjednici i jos se slikati sa njom.Gdje su izvijesca javnosti o ogromnim propustima sigurnosnih sluzba po ovom dogadjaju?.Ne daj Boze,da dodjemo na metu Isila,bilo bi spasavaj se 'ko moze.Ove sluzbe su uspjesne isto kao i nasa vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije