Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Nema razloga za paniku: Piloti treniraju letenje na nebu iznad Plesa i Zagreba

Croatia Airlines
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.05.2015.
u 09:22

"U zračnom prostoru iznad Zagreba jutros se obavljalo planirano školovanje pilota Croatia Airlinesa", kažu iz CA

Zrakoplov Airbus Croatia Airlinesa jutros je od 6 do 8 sati letio oko Zračne luke Zagreb i iznad užeg gradskog područja na nižim visinama u sklopu školovanja pilota, odgovorili su nam iz Croatia Airlinesa.

Upit hrvatskom zračnom prijevozniku poslali smo nakon što nam je čitatelj  javio da je vidio zrakoplov koji je kružio nad istočnim dijelom Zagreba te je letio niže od uobičajenog.

"Planirano školovanje"

"U zračnom prostoru iznad Zagreba jutros se obavljalo planirano školovanje pilota Croatia Airlinesa, koje je dogovoreno s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe", odgovorio nam je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić na upit o tom zrakoplovu. Objasnio je da je riječ o uobičajenom praktičnom dijelu pilotskog školovanja, koje uključuje uvježbavanje slijetanja i polijetanja te takozvane zonske letove.

Nemojte se iznenaditi ako i sutra (u petak, 15. svibnja) iznad Zagreba također vidite zrakoplov Croatia Airlinesa jer je od 6.10 do 8.10 sati planirano isto praktično školovanje pilota.

>>Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines širi flotu: Kupuje brazilske ili japanske avione

>>Croatia Airlines: Nećemo zbog Lubitza ukinuti model Plati i leti

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
09:59 14.05.2015.

Sva sreća da nije Germanwings

ZG
zg223
11:14 14.05.2015.

pa svakih par tjedana uce letjeti na visinama od par sto metara nad radnickom i okolnim kvartovima..

LE
lenger
11:36 14.05.2015.

Školovanje se obavlja nad naseljenim podrucjem? Pa tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije