Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipovićev odgovor

'Neka Karamarko pročita Ustav prije davanja izjava'

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
09.12.2013.
u 14:50

U Ustavu piše da predsjednik Republike može sazvati sjednicu Vlade samo za trajanja ratnog stanja, a u ratu, nasreću, nismo – kaže predsjednik Josipović odgovarajući na prozivke šefa HDZ-a da sazove izvanrednu sjednicu Vlade i primi se ozbiljnih tema, a ne samo nogometa

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović poručio je predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku da pročita Ustav i pogleda što tamo piše prije nego da izjave.

– U Ustavu piše da predsjednik Republike može sazvati sjednicu Vlade samo za trajanja ratnog stanja, a u ratu, nasreću, nismo – kaže predsjednik Josipović odgovarajući na Karamarkove prozivke.

Šef oporbe, naime, prozvao je predsjednika Republike rekavši da se osim nogometa primi i ozbiljnih tema te "neka sazove izvanrednu sjednicu Vlade da se napokon progovori o katastrofalnom stanju u gospodarstvu".

Podučavajući Karamarka o sadržaju temeljnog državnog akta, predsjednik Josipović upozorio ga je na članak 101. Ustava u kojemu piše da "predsjednik Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja. Predsjednik Republike može nazočiti sjednici i sudjelovati u raspravi".

Komentara 72

DU
Deleted user
15:15 09.12.2013.

Drug predsjednik, osim kaj je iznimno popularan (ankete govore preko 278%) je i strašno pametan i načitan. Članke i stavke iz Ustava i raznih zakona treba tumačiti čak i ako ne idu u takav mentalni sklop.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:31 09.12.2013.

ja sam jako srećan što su nam srbi i regijon sve draži i bliži a to je vekovna strategija prosperiteta Hrvata...pomisli precednik

A9
A*9
15:52 09.12.2013.

To što Josipović navodi piše u članku 101. i on tada može predsjedavati sjednicom Vlade. Treba pročitati i 102. članak: Članak 102. Predsjednik Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja. Predsjednik Republike može biti nazočan sjednicijednici Vlade i sudjelovati u raspravi. Nakon ovakve izjave Josipović bi trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika RH, a Pravni fakultet u Zagrebu trebao bi mu oduzeti sve titule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije