Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična nesreća u Zagrebu

Divljati autom počeo u Dubravi: 'Ne znam kako da to opišem. Ovakav horor nisam vidio'

prometna kolaž
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/21
12.04.2016.
u 22:01

Dvadesetšestogodišnji vozač jureći stotinjak kilometara na sat usmrtio je 61-godišnju ženu, a troje ljude je ozlijedio, zatim je pokušao pobjeći s mjesta nesreće. Policajcima je govorio: 'Znate li vi tko sam ja, znate li tko mi je otac'

Ni činjenica da je imao 1,92 promila alkohola u krvi, da je jureći stotinjak kilometara na sat naletio na skupinu pješaka i pri tome usmrtio 61-godišnju ženu, teško ozlijedio njezina supruga (67) te lakše ozlijedio 66-godišnjakinju i maloljetnicu (15) i potom pješice pokušao pobjeći s mjesta nesreće nije spriječila vozača Nikolu Kovačevića (26) da se potpuno arogantno izdere na policajce koji su ga privodili govoreći im: “Znate li vi tko sam ja, znate li tko mi je otac”.

Nesreću koju je Kovačević u ponedjeljak desetak minuta prije 22 sata izazvao na križanju Maksimirske, Vlaške i Domjanićeve ulice odmah pokraj Kvaternikova trga u Zagrebu vidjeli su i mnogobrojni očevici od kojih neki samo pukom srećom nisu postali žrtvom njegove obijesne vožnje.

Prijetnje i arogancija

Jurnjavu crnim Audijem A3 (koji nije registriran na njegovo ime) snimilo je desetak gradskih nadzornih kamera koje se nalaze oko Kvaternikova trga. Na snimkama tih kamera vidi se kako je Kovačević, dok je vozio Maksimirskom cestom prema centru grada, zbog prevelike brzine skrenuo udesno i udario u rubnjak nogostupa, nakon čega je naletio na kutiju Elektre koja se nalazi na nogostupu. Potom je prešao Domjanićevu ulicu, udario u metalnu ogradu, a potom i u metalni stup semafora. Nakon toga je naletio i na skupinu ljudi koja je stajala na nogostupu, a potom i na prometni znak. Zaustavio se tek tridesetak metara niže, pri čemu je okrznuo još jedan automobil.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

– Policija je cijelu noć i cijeli dan pregledavala snimke nadzornih kamera. Iako mi je posao da preko njih pratim situaciju u prometu, ovakvo nešto još nisam vidio. Doslovno ne znam kojim bih vam riječima opisao tu strahotu – kazao nam je jedan od gradskih prometnih redara. U nesreći je Kovačević, koji je gotovo potpuno smrskao prednji dio Audija kojim je upravljao, prošao doslovno bez ogrebotine. Nakon što se zaustavio, odmah je otvorio suvozačka vrata i počeo bježati na jug Vlaškom. Nakon što je skrenuo u Ulicu biskupa Josipa Galjufa, sustigla su ga dvojica mladića koja su ga zadržala do dolaska policije. Na njih se Kovačević također derao i prijetio im “da ga puste jer će inače vidjeti tko je on”. Međutim, kako smo doznali u Sesvetama, gdje je Kovačević živio do prije dvije godine kada se oženio i preselio u drugi dio grada, i on i njegova obitelj imovinom ili statusom nikada se nisu posebno izdvajali.

– Ja sam se u ovu zgradu doselio 1983. i njegovi roditelji tada su već živjeli u trosobnom stanu. Nisu to nikakvi luksuzni stanovi, radi se o starim socijalnim stanovima koje se nekad moglo otkupiti za 15 do 20 tisuća maraka. Otac mu radi u osiguranju, ali koliko znam, nije ni na kakvoj visokoj poziciji, a majka mu radi u jednom vrtiću. Nikola ima dva mlađa brata koji još uvijek žive s roditeljima tu u stanu – prepričava nam susjed koji cijelu obitelj Kovačević poznaje više od trideset godina. Na pitanje je li Nikola ikada imao problema sa zakonom odgovara: “Svi su oni doista pristojni dečki, da su neki huligani, rekao bih vam, ali koliko ja znam, i roditelji i oni uvijek su bili među najboljima u zgradi”.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Divljao i po Dubravi

Ipak, iako je Nikola Kovačević možda u susjedstvu i bio uzoran mladić, na cesti sasvim sigurno nije – prema neslužbenim informacijama, i prije je bio kažnjavan zbog prometnih prekršaja, odnosno četiri puta mu je oduzeta vozačka dozvola. Uostalom, samo nekoliko minuta prije nego što je izazvao krvavu nesreću na Kvatriću Audijem je divljao po okretištu tramvaja u Dubravi. U prva tri mjeseca ove godine u Zagrebu se dogodilo 1338 prometnih nesreća u kojima je poginulo dvoje ljudi. U njih 53 sudionici su teže ozlijeđeni, a u 412 lakše.

>> Tko je vozač koji je 'pokosio' pješake na Kvatriću

Komentara 56

YE
yelloman
22:32 12.04.2016.

evo sad se i novostasala u neovisnoj Hrvatskoj odgojena generacija iz prosječne predgradske obelji počela derati "znate li vi tko sam ja"?. Stvorili smo mladež koja želi biti ista ako ne i gora kao i pokvarena korumpirana elita, jer suu vidjeli da to u ovom društvu jedino pali i da se tako mjeri životni uspjeh. Ovo je moralna katastrofa našeg društva.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
22:18 12.04.2016.

Za tog pijanog idiota kriva je i policija..Znali su još od 2013. da je opasan kada vozi (pijan) auto, vratili su mu vozačku (????)...A sada postade i bezobzirni ubojica....Tatica će potegnuti sve moguće i nemoguće vezice, uzeti ponajbolje HR odvjetnike i ode majmun guliti krumpir za opće dobro...Očaj živi.

NE
nepenthe
22:18 12.04.2016.

Da nije slučajno mislio na to da je Horvatinčićev sin kad je vikao "znate li vi ko sam ja?!". Moja sućut obitelji poginule gospođe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije