Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO:

Ne nasjedajte prevarantima, lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić

HZZO
Foto: ilustracija
02.05.2016.
u 11:44

Klinika Ostojić u Krapini ne postoji i nije ugovorna ustanova HZZO-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) opetovano upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare nepostojećih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao njihovi djelatnici nudeći telefonski ili na kućnim adresama zdravstvene usluge, masaže, skupe uređaje i preparate.

HZZO ističe u priopćenju da su tijekom proteklih nekoliko godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju njihovo ime, nudeći pri tome različite usluge i uređaje, čak tražeći novčani polog i PIN bankovnih kartica.

Ovih je dana HZZO ponovo dobio dojavu osiguranika da na području Pregrade i Huma na Sutli nepoznate osobe obilaze domove građana i lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine, koja je ugovorna ustanova HZZO-a, nudeći im pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100 kuna, a u cijenu je uključen i internistički pregled u Klinici Ostojić.

Klinika Ostojić u Krapini ne postoji i nije ugovorna ustanova HZZO-a, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba, poručuju iz Zavoda.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom ni prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i sl. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih uređaja i usluga, poručuje HZZO i poziva građane koji se nađu na meti prevaranata da ih prijave policiji.

>> HZZO: Ne nasjedajte na lažno predstavljanje u naše ime

Komentara 9

DU
Deleted user
12:32 02.05.2016.

Plaćamo USKOK-e, PNUSKOK-e, MUP, razne inspekcije - pa netko treba reagirati na terenu, pratiti obilaske, oglase, telefonske pozive i uhvatiti lopove. U ovoj zemlji svi su spremni lamentirati o tome rade li oni drugi uopće išta, kak imaju velike plaće za ništa, kak imaju ovo i ono....ali svoje dvorište neće pogledati. Ma kada bi samo svi, ali baš svi, radili svoj posao. Baš radili. I baš svoj posao. Ne bi ni imali vremena lamentirati kak "tam neškolovani" i "nepismeni" imaju plaće po 7 tisuća kuna i td. Još bi bolje bilo takve staviti da rade tjedan dana u tuđoj koži te ih onda pitati kak su. Dok nisi slijep, gluh ili nepokretan, npr. nemaš pojma kako je tim ljudima. Tak i ovo - svi se nalaze pozvani reći koju "pametnu" a da ni ne znaju što točno netko radi, kako i čime to radi, gdje radi... Dakle, od posla za policiju dotaknuli smo se i primjedbi koje nemaju ama nikakve veze s temom.

Avatar 2222
2222
13:16 02.05.2016.

Zar I takvih ima,sta radi policija ?

DU
Deleted user
11:57 02.05.2016.

Hebote opet nešto lažno sa ovim Ostojićama,imali išta pošteno u tim ljudima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije