Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadarski profesor:

'Ne bojim se zatvora, homoseksualnost je bolest'

ivan poljaković
unizd.hr
Autori: , ba/VLM
01.11.2012.
u 13:13

Poljaković je za Večernji rekao kako stoji iza svog mišljenja te da ga nitko iz policije nije zvao

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković u ponedjeljak je održao homofobnu tribinu u Muzeju antičkog stakla u Zadru na temu "Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga", prenosi portal queer.hr koji je za tribinu doznao od novinarke Vinke Uhode s Gradske televizije Zadar. Profesor je navodno pred nekolicinom okupljenih održao predavanje o "uvođenju nove diktature" i pritom se koristio homofobnim rječnikom. Poljaković, voditelj Centra za strane jezike Sveučilišta u Zadru, napao je zdravstveni odgoj koji je nedavno uveden u osnovno i srednješkolsko obrazovanje. Četvrti modul programa, spolnu/rodnu ravnopravnost , nazvao je "nametanjem jedne nove ideologije koja je sastavni dio ideologije kulture smrti".

>> Poljaković: Moji stavovi odgovaraju onima Katoličke crkve

Ideologija smrti

- HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zatvor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost jest bolest a ne opredjeljenje - rekao je Poljaković, dodavši kako je HDZ "pripremio podlogu i SDP to sada tjera dalje".

- Sama ideologija kulture smrti je svoje začetke imala šezdesetih godina sa seksualnom revolucijom i nametanjem stava kako je kontracepcija nešto dobro, a ovo je sada jedan logičan nastavak toga - objasnio je Poljaković.

- Mi smo se oslobodili komunizma, da bi se 1. rujna ove godine uvela nova diktatura koja nije ništa manje opasna ni od komunizma ni od fašizma. Ona promovira jednu novu ideologiju koja isto tako nije ništa manje opasna ni od komunizma ni do fašizma (repetitio mater studiorum egida, op.a.). Pod krinkom zdravstvenog odgoja ova vlada uvodi sustavni preodgoj naše djece. Isto kao što su činili fašisti s omladinom i malom djecom ili komunisti - smatra Poljaković.

"Nitko me iz policije nije zvao"

Profesor Poljaković nam se javio na telefon i za Večernji list rekao kako nema pritužbe na ono što je preneseno s njegova predavanja na portalima i tvrdi kako stoji iza svog mišljenja. Rekao je da ga nitko iz policije nije zvao te je dodao kako ga smeta što ga nazivaju homofobom jer je to etiketiranje svojstveno diktaturama o kojima je govorio na predavanju, odnosno fašizmu i komunizmu. Tvrdi kako postoje diskretni homoseksualci koji, kako kaže, traže liječničku pomoć, i oni angažirani koji žele nametnuti svoje stavove.

>> Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je bolest i tim ljudima treba pomoć

Komentara 165

Avatar babas
babas
13:16 02.11.2012.

U bolesnim državama je i bolest zdrava!

Avatar dovidovic
dovidovic
16:03 01.11.2012.

Profesore, čestitam. Nadam se da će više članova akademske zajednice istupiti i hrabro se izjasniti o ovom pitanju na ovakav način. Lijevo-liberalni političari i perverzne skupine nastoje izopačiti um mladih i tome se treba suprotstaviti, kao i nekoć komunizmu, pa koštalo što koštalo...

DU
Deleted user
10:39 02.11.2012.

mogao bi profa u zatvoru promjeniti mišljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije