Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić u Čakovcu

'Nakon što sam otišao iz Vlade, nije se više napravilo ništa!'

Radimir Čačić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.11.2014.
u 22:13

Na pitanje kako komentira hrvatsku vanjsku politiku u slučaju Šešelj, kazao je da je dobro je da se reagira i jasno kaže da je Haški sud u potpunosti zakazao.

U dva mjeseca postojanja u Narodnu stranku - reformiste učlanilo se oko 5000 članova, što je šef stranke Radimir Čačić u Čakovcu ocijenio boljim od očekivanog.

- Pred parlamentarne izbore doći ćemo do 15.000 ljudi, od čega 7000 u III. izbornoj jedinici. Naš bazični cilj su dva do tri zastupnika ovdje, a u ostalom dijelu Hrvatske još toliko. Pet mandata će u Saboru će definirati smjer u kojem će ići Hrvatska. Bitna je promjena smjera jer prema rezultatima ni prošle, a niti ova vlada nisu ni približno zadovoljile - rekao je Čačić.

Vlada je, dodao je, u prvih deset mjeseci, kad je on bio u njoj, barem imala jasnu sliku što treba učiniti. - Povučeno je nekoliko ključnih poteza, a nakon toga se više nije dogodilo ništa! O prošlim vladama nema ni smisla govoriti - rekao je Čačić. Na pitanje kako komentira hrvatsku vanjsku politiku u slučaju Šešelj, kazao je da je dobro je da se reagira i jasno kaže da je Haški sud u potpunosti zakazao.

- Predao se pred jednom dozom iracionalnosti i ludila za koju je Šešelj paradigma. Podržali smo inicijativu Jadranke Kosor u Hrvatskom saboru i inicijativu u EU parlamentu. Vlada Srbija pak se ponaša očekivano i predvidljivo, a to je da Šešelja ne primjećuje. No, morat će reagirati - istaknuo je Čačić uoči osnivačke skupštine reformista za Međimursku županiju, na kojoj je jedina kandidatkinja za predsjednicu bila Sandra Herman.

>> 'Jedini ćemo uz ORaH imati zastupnike u Saboru bez koalicija s HDZ-om i SDP-om'

Komentara 23

TO
tomica5x
22:19 27.11.2014.

isto kao kad si ti bio u njoj, dakle s tobom ili bez tebe potpuno isto

Avatar _Hedon_
_Hedon_
23:07 27.11.2014.

Ti gospon ni autom ne znaš upravljati a kamo li ministarstvom

Avatar navijač
navijač
23:22 27.11.2014.

misli nije se napravilo ništa na njegovom računu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije