Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahuktava se situacija

Nakon ostavke u Županiji Merzel odlazi u Sabor?

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
29.08.2014.
u 21:12

SDP još uvijek nema kandidata za nasljednika ni u Županiji ni u stranci

Ostavka Marine Lovrić Merzel u sjedištu se Sisačko-moslavačke županije očekuje početkom idućeg tjedna kada će početi teći rok od 90 dana za održavanje izvanrednih izbora za župana i zamjenike. Prema svemu sudeći, te bi izbore županica mogla dočekati – u Saboru. Iako nema potvrde te informacije, nema ni prepreka da Merzel aktivira svoj mandat koji je, uvjerljivom pobjedom nad HDZ-ovom listom, osvojila 2011. Mandat je odmah zamrznula, a zamijenio ju je Zoran Vasić, pročelnik u Županiji.

U roku od osam dana nakon ostavke mora podnijeti zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata. Saborski mandat za sobom vuče i imunitet, što se spekuliralo i odmah nakon njezina uhićenja. No, još je u travnju SDP-ova predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol rekla sljedeće: “Ako takav zahtjev stigne u Sabor, na istoj ćemo sjednici i aktivirati mandat i skinuti imunitet”.

Dakle, nema prepreke da bude u Saboru, ali ne zbog imuniteta. Na razini Sisačko-moslavačke županije već su počele pripreme za izbore. HDZ će vjerojatno kandidirati čelnika županijskog ogranka Ivu Žinića, koji je i lani bio protukandidat Lovrić Merzel. No, SDP još uvijek nema ni njezina nasljednika na čelu Županijske organizacije, gdje je podnijela ostavku još u travnju. Za kandidata se spominje aktualni dožupan Zdenko Vahovec, no ni to nije sigurno.

>>Marina Lovrić Merzel dala ostavku

>>Lovrić Merzel ide na slobodu uz zabranu da radi kao županica?

Komentara 43

19
1995josip
21:32 29.08.2014.

Sisak to nije zaslužio ! Svi su se rado slikali, pili , jeli i plesali u svatovima sa bivšom SDP županicom a sada nema nikoga mjesecima u Sisku od tih silnih kumova , ministara i velikih prijatelja bivše županice ! ! Nije Marina sama sve pojela i popila , pratili su oni Marinu po šumama i vikendicama oko Siska dok su se jeftino prodavale a skupo kupovale nekretnine na štetu građana Siska i SMŽ . Nije to Marina mogla raditi bez blagoslova vlade i vrha partije SDP .

CR
crocro
21:38 29.08.2014.

Nema problema. S jedne kopanje na drugu kopanju.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:51 29.08.2014.

mene zanima dali itko razmišlja kako je Sabor najviše tijelo u RH i da nebi trebalo narušavati njegov dignitet ovakvim 'zastupnicima' sa krim dosjeom. Osobno ovo bih shvatio kao SDP-ovo ruganje hrvatskom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije