Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađene u Županji

Carina se pohvalila: Ovo je najveća zapljena živih životinja u Hrvatskoj

Kornjače
Foto: Branimir Bradarić
1/5
24.11.2016.
u 16:20

Kornjače su se nalazile u tovarnom prostoru kamiona koji je bio prijavljen da za Mađarsku prevozi kuhinjsku sol.

U noći sa srijede na četvrtak na graničnom prijelazu Županja djelatnici carine zabilježili su najveću zapljenu kornjača u Republici Hrvatskoj. Prema riječima pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Davora Petovića u kamionu BiH registracijskih oznaka pronađeno je 715 kornjača.

- Radi se o 80 riječnih i 635 kopnenih kornjača. To su strogo zaštićene životinjske vrste. Njihova vrijednost procijenjena je na oko 2,9 milijuna kuna, rekao je Petović.

Kornjače su se nalazile u tovarnom prostoru kamiona koji je bio prijavljen da za Mađarsku prevozi kuhinjsku sol. Pregledom tovarnog prostora carinici su uočili 20 jutinih vreća na kojima je pisalo kava. Kasnijim pregledom utvrđeno je da se u njima nalaze kornjače.

- Ovo je najveća zapljena kornjača u Hrvatskoj. Imali smo tijekom 2013. godine ukupno zapljenjeno 556 komada kornjača dok je najveća pojedinačna zapljena imala oko 250 komada kornjača, rekao je Petović dodajući kako se uz kornjače najčešće pokušavaju prokrijumčariti razne vrste ptica i zmije.

>>Zagreb treba uređena hranilišta i stacionar za oporavak bolesnih uličnih mačaka

>>Nevjerojatna okrutnost prema mačkama: 'Ono što smo vidjeli pamtit ćemo do kraja života'

Komentara 6

PO
portugisac
13:32 24.11.2016.

Neznam šta će sa kornjačama ali bi me veselilo kada bi se carina pohvalila da je pronašla nekoliko tisuća tona preko 40 godina smrznutoga mesa a uvezenoga u Hrvatsku. Svi smo se raspršili (konačno) po selima u potrazi za zdravom hranom.

DU
Deleted user
16:33 24.11.2016.

Sve bjezi s balkana,pa i te jadne kornjace "pohitale"van.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
19:09 24.11.2016.

ovo su naučili sa zapada dok zabavljaju ljude sa ovakim glupostim u isto vrijeme se kradu milijuni ili milijarde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije