navigacija Hrvatska 62
U iščekivanju odluke

Najizgledniji kandidat za novog ministra branitelja Milijan Brkić

Od ostavke Mije Crnoje prošlo je deset dana, ali odluka se neće donositi naprečac jer se blamaža sa slučajem Crnoja ne smije ponoviti

Najizgledniji kandidat za novog ministra branitelja Milijan Brkić

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Premda je od ostavke Mije Crnoje proteklo deset dana, funkcija ministra branitelja u vladi Tihomira Oreškovića i dalje je upražnjena. Očekivano, ova se odluka neće donositi naprečac jer se blamaža sa slučajem Crnoja ne smije ponoviti. Rješenje se, između ostalog, tražilo unutar stranačke Zajednice branitelja Gojko Šušak, pa se među kanidatima za funkciju ministra spominjalo i ime njihova istaknutog Riječanina, ratnog liječnika Tigrova i logoraša s Manjače, Zlatka Tomašića, potom njegova suborca iz Prve gardijske brigade Bože Kožula te brigadira Zorana Piličića, zagrebačkog gradskog zastupnika. Međutim, izvori iz HDZ-a i braniteljske populacije kao najizglednijeg kandidata posljednjih dana spominju samo jedno ime: Milijana Brkića. U prilog toj tezi ide i podatak da je zamrznuo i svoj mandat u Saboru. - Ne mogu istodobno kvalitetno obavljati dvije funkcije, pogotovo što sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i u dogovoru s predsjednikom stranke, umjesto mene u Sabor će ići netko iz moje izborne jedinice. Ja sam operativac i da bi stranka mogla funkcionirati, odlučio sam tako – objasnio je Brkić, dodajući da se maksimalno želi posvetiti stranci, no pritom nije želio potvrditi mogući ulazak u izvršnu vlast.

Dobije li zeleno svjetlo premijera, braniteljska populacija takav bi izbor pozdravila, moglo se čuti posljednjih dana. Uz odanost, osobinu koju mu najčešće pripisuju, branitelji cijene njegov besprijekorni ratni put pripadnika Specijalne jedinice policije zagrebačkih Alfi, s kojima je prošao sva ratišta i u borbenom sektoru MUP-a proveo 1966 dana. Karijeru specijalca koju je gradio od vojnika do zapovjednika okončao je 2001. kada je odbio razbiti mirne prosvjede zbog uhićenja generala Mirka Norca, a branitelji mu nisu zaboravili ni da je, premda podstanar s obitelji, odbio ključeve od ponuđenog stana u Zagrebu, jer “udovice njegovih suboraca iz postrojbe nemaju riješeno stambeno pitanje”.

>> Crnoja promijenio prebivalište: Ne živi više u daščari 

>> Crnoja zatražio građevinsku dozvolu, Samobor: Odlučili smo se na kompromis

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (27 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

399
Registracija
 • Oasis

  07.02.2016 u 14:10h

  Aloooo, "profesionalni" novinari, gdje je clanak o sramotnoj audio snimci objavljenoj u petak u "Bujici"?! Imate i video na Youtube, samo utipkajte "BOJAN GLAVAŠEVIĆ: Busovača, zdravooo!" Novinari?
  99 66% 51
 • opasnalisica

  07.02.2016 u 14:16h

  Milijan Brkic Domoljub, Branitelj, Heroj domovinskog rata! Poslije Freda, cije ruganje braniteljima i Hrvatskim žrtvama kruži internetom, pravo osvježenje!
  95 59% 67
 • tajgan tajgan

  07.02.2016 u 14:20h

  znači revizija četničkih mirovina,super!drž'te gaće jude,...
  69 68% 33
 • doktorica doktorica

  09.02.2016 u 11:44h

  nas više zanima šta je sa obećanjima o proizvodnji i standardu ?!
  0 0% 0
 • Horvat Ivan

  09.02.2016 u 05:52h

  ima ispred šatora u savskoj kandidata na čekanju
  0 0% 0
 • Lavica7 Lavica7

  08.02.2016 u 20:10h

  Izgleda da nije jednostavno naci kandidata...cudno.
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare