Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ciklona Olivija

Nad Siskom superćelijski oblaci, u Samoboru pala tuča veličine oraha

munja,grmljavina
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.08.2014.
u 09:21

U posljednjih 48 sati na riječkom aerodromu palo je čak više od 140 mm kiše. Lijevalo je i u ostalim dijelovima Krka te na Cresu.

Kao što je najavljeno, ciklona Olivija jučer je i tijekom noći donijela olujno i grmljavinsko nevrijeme nad većim dijelom Hrvatske. Sjeverni dio Jadrana, Kvarner i kontinentalni dio zabilježili su grmljavinske oblake i velike padaline, piše portal Crometeo.

U posljednjih 48 sati na riječkom aerodromu palo je čak više od 140 mm kiše. Lijevalo je i u ostalim dijelovima Krka te na Cresu. Prema podacima mreže Pljusak.com, unutar 24 sata, a do 1 sat iza ponoći, najviše kiše palo je u Cresu i Baški, po 24 litre po kvadratnom metru. Slijede Medulin 23, Mali Treskavac na Krku i Kukuljanovo 13, Kosi 11, Samobor 10, Sveti Petar na moru 9, Golubić 9...

Sredinom noći novi jaki grmljavinski oblaci zahvatili su dijelove sjevernog Jadrana i Gorskog kotara te su djelomično premjestili i nad zapadne dijelove središnje Hrvatske. Superćelijski oblaci zabilježeni su na širem sisačkom području. Oko 1 sat iza ponoći snažnog grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je šire zagrebačko područje. Iako je trajalo kratko, svega desetak minuta, u dijelovima Zagreba palo je preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a jugozapadni vjetrovi snizili su temperaturu zraka za više od 5 Celzijevih stupnjeva. U Samoboru je padala prolazna tuča veličine oraha.

Do 8 sati ujutro palo je čak 82 litre kiše po kvadratnom metru u Baški na otoku Krku. U Ogulinu je palo 58 mm, Velikoj Lešnici 50, Oštarijama 46, Jelovici 45, Zagrebu Zapruđe 43, Zagrebu Trešnjevka 36... Tijekom prvog dijela jutra grmljavinski pljuskovi su se premjestili nad središnji Slavoniju, Liku i zaleđe sjeverne Dalmacije.

>>Hrvatsku zahvatilo pogoršanje vremena, u Karlovcu nevrijeme s tučom

>>Sutra sunčano, u utorak i srijedu stižu pljuskovi s grmljavinom

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:48 21.08.2014.

Hm, da faking ciklona nema ime "olivia" ne znam kako bi se dogodila? Hebala vas imena za svaku kišu.

TW
twonker
11:08 21.08.2014.

Nikako ne mogu shvatiti da Vecernji prenosi ovakve "informacije" na razini birtijaskog lupetanja. Pa zar s 24sata ne pokrivate taj segment i tu razinu zutila? Drama, nevjerica, ciklona zenskog imena - strasno koja napetost ja ne znam da li see to moze izdrzati. Naime pala je kisa i u Smb tuca. A jedan Vecernji prenese to od portala crometeo i uostalom who the f**k je portal crometeo?? Osim sto za svaku kisu i vjetar najavljuju kao da je smak svijeta, potpuno je nejasno cime su oni relevantni, kaj je to neka sekta ili VL prenosi sve sto mirisi na "senzaciju" ma koliko opskuran neki portal bio.

C0
cos 01
11:41 21.08.2014.

Sto se tiće Siska stvari če se riješiti . Navodno predstavnik " neba" po Milanovičevim kriterijima uskoro izlazi iz Remetinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije