Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grafit pod prozor

Načelniku Udbine poruka zbog uvođenja ćirilice?

udbina ćirilica
Likaplus
09.09.2013.
u 18:10

Grafit s natpisom "ČILILI NE" osvanuo je na zgradi u kojoj živi načelnik općine Udbina Ivan Pešut

Grafit s natpisom "ČILILI NE" osvanuo je sinoć u u Udbini na zgradi u Krbavskoj ulici broj 3-5, gdje živi načelnik općine Udbina Ivan Pešut, piše Likaplus.

Grafit koji je nacrtala nepoznata osoba sugerira po svemu sudeći neslaganje s uvođenjem ćirilice na Udbini, a pozvana je i policija koja je obavila očevid. Likaplus podsjeća da je načelnik općine Udbina (HDZ) proveo odluku Općinskog vijeća Udbine o postavljanju natpisa na ćirilici i latinici.

Općinsko vijeće tu je odluku donijelo u svibnju, pa su krenula nagađanja da je riječ o trgovini između HDZ i SDSS-a. Naime, SDSS je podržao u otvorenoj koaliciji prije izbora kandidata HDZ-a Ivana Pešuta za načelnika, a SDSS je dobio zamjenika načelnika. Ipak, za Općinsko vijeće nisu išli zajedno s listama nego odvojeno. Upravo ta činjenica da je stvorena prijeizborna koalicija HDZ-SDSS za načelnika općine Udbina kojom je HDZ dobio načelnika, a SDSS ćirilicu, stvara ogorčenje kod jednog dijela stanovnika Udbine.

SDSS je mogao uvesti ćirilicu i prije s obzirom na službeni popis stanovništva, ali je nije uvodio, nego je to prepustio HDZ-ovu načelniku.

>>Stojić: Hrvatsku vlast boli što je samo u Vukovaru preko 33 % Srba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije