Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za srbijanske Vesti

Stojić: Hrvatsku vlast boli što je samo u Vukovaru preko 33 % Srba

'02.09.2013., Vukovar - Pocelo je postavljanje dvojezicnih ploca s ispisanim latinicnim i cirilicnim pismom. Prve ploce postavljene su oko pola 6 ujutro na zgradu policije i zgradu Porezne uprave. Tre
Goran Ferbežar/Pixsell
09.09.2013.
u 15:14

Pokušali su popis namjestiti preko policije pa kada su vidjeli da se iz grada iselilo dosta Hrvata, s time su prestali, kaže Dragoljub Stojić iz Zajedničkog vijeća srpskih općina Vukovar

Dragoljub Stojić iz Zajedničkog vijeća srpskih općina Vukovar izjavio je za beogradske Vesti kako \"hrvatske vlasti boli što je samo u ovom gradu preko 33 posto Srba i to bez Borova Sela, u kojemu živi još 7.500 Srba\".

- Pokušali su popis namjestiti preko policije, koja je provjeravala tko živi u stanovima. Pa kada su vidjeli da se iz grada iselilo dosta Hrvata, s time su prestali - kaže Stojić dodajući kako srpska zajednica u Vukovaru radi na očuvanju kulture.

- Srpska djeca nemaju odvojene škole, kao ostale manjine, iako nas je najviše. Oni uče u hrvatskim školama gdje imaju šest predmeta više od ostalih đaka, jer uče hrvatski i srpski program. Vjeronauk posjećuje sigurno 99 posto naših đaka. Na nama je da se borimo za prava, ali neka nam i Srbija pomogne. Kada bi u Laslovu skinuli ploču na mađarskom, sigurno bi Mađarska reagirala. Kada bi bila ukinuta talijanska škola, Italija bi reagirala. Ovako, Srbija ništa ne poduzima da nam pomogne - objašnjava Stojić, a Vesti podsjećaju kako se \"na nedavno održanom Europskom prvenstvu za košarkašice u Vukovaru, vidjela ljubav tamošnjih Srba za matičnu zemlju\" kada su srpski \"navijači\" vikali \"Ovo je Srbija\".

- Tijekom puštanja srpske himne, koja je po pravilu smanjena na minimum, srpski navijači bi je pjevali uglas, da bi se kako kažu \"orio ceo Vukovar\". Svaku utakmicu košarkašica pratilo je 700-800 navijača Srbije, a u Vukovaru čak postoji i udruženje \"delija\" - pišu Vesti.

>>Vukovar: Za trećinu Srba materinski je jezik hrvatski

Komentara 1

ST
Strogi
07:10 07.11.2013.

Stojiću, niti Mađarska ni Italija nisu izvršile agresiju na Hrvatsku, pa kako možeš Srbiju upoređivat s Mađarskom i Italijom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije