Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navodnjavanje u Lovasu

Načelnica objasnila kako je tekao najuspješniji lokalni EU projekt

Tanja Paša
Goran Ferbežar/PIXSELL
16.06.2015.
u 14:14

Projekt vrijedan 240,5 tisuća eura nastao je kao rezultat prekogranične suradnje Hrvatske i BiH.

Uz sve probleme sa kojima se već godinama suočava Vukovarsko-srijemska županija ovaj dio se i svako malo može pohvaliti velikih uspjesima koji se ostvaruju na svim poljima. Tako je u konkurenciji 21 projekta iz cijele Hrvatske projekt navodnjavanja Općine Lovas IRRI proglašen za najuspješniji lokalni EU projekt u razdoblju od 2012. do 2014.

Radi se o projektu vrijednome 240,5 tisuća eura koji je nastao kao rezultat prekogranične suradnje Hrvatske i BiH. Pri tome je 127,2 tisuća eura utrošeno za navodnjavanje čestica u Hrvatskoj, a 113,3 tisuće eura u BiH, u općinama Odžak i Šamac.

Velika podrška županije

- Projekt se provodio od prosinca 2012. do lipnja 2014. godine, tijekom kojih je na 13 demonstracijskih polja na području općina Lovas i Tompojevci postavljena oprema za navodnjavanje, uređaji za kontrolu vlage u tlu te agrometeorološka postaja. Također, izrađena je studija o trenutnom stanju u navodnjavanju te registar navodnjavanja Vukovarsko-srijemske županije, a educirano je i 25 tehničara u navodnjavanju. Projekt je predstavljen na raznim sajmovima, postavljeni su informativni panoi na svakom demonstracijskom polju i četiri velika informativna panoa - navodi načelnica općine Lovas Tanja Paša.

Istaknula je i kako pri apliciranju Općina Lovas ima veliku podršku od županije s obzirom na činjenicu da sama općina nema sredstava da pokrije traženih 15-20 posto učešća u projektu. – To nam je veliki problem ali nam županija izlazi u susret. Taj problem bi trebao biti riješen sa osnivanjem posebnoga fonda pri ministarstvu koji bi općinama sa nedostatnim sredstvima, a koje imaju dobre ideje i projekte, omogućio sudjelovanje na EU natječajima - rekla je Paša.

>>Lovas: Povećanim naknadama žele povećati natalitet i zadržati mlade

>>Tatjana Prenđa Trupec: Iz fondova EU za opremanje bolnica stiže 70 milijuna €

Komentara 1

KL
Klarahrv
06:54 17.06.2015.

Novinarcicu zast ne pise da je nacelnica Plesa clanica HDZ.Da je kojim slucajem nesto lose napravila clanak bi glasio: Nacelnica clanica HDZ.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije