Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme i zahlađenje

Kruzer nije mogao uploviti u Dubrovnik, na Zavižanu palo 4 cm snijega

kruzer
Foto: ilustracija
1/2
23.09.2014.
u 11:11

Snježnih pahulja bilo je i na najvišim vrhovima Kamešnice i Dinare

Loše vrijeme izazvalo je probleme u prometu. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, jedan kruzer nije se uspio vezati u gruškoj luci.

– Brod je pokušao uploviti baš u vrijeme snažnih udara bure. Poslije je mogao uploviti, no odustao je od toga jer su prvi izleti bili zakazani za 8 sati, na što ne bi stigli, pa je došlo do promjene njihova programa – kazali su iz Odjela operative Luke Dubrovnik za Dubrovački dnevnik.

 

Zbog bure je preusmjereno i nekoliko letova zakazanih za Zračnu luku Dubrovnik.

Sinoć je na Zavižanu pao prvi snijeg ove sezone. Prema podacima DHMZ-a za 8 sati, na Zavižanu je snježni pokrivač bio visok 4 centimetara.

Crometeo.hr piše kako je kiša iza ponoći okrenula na snijeg u planinama iznad 1500 metara nadmorske visine u Lici i Gorskom kotaru, a na velebitskom vrhu Zavižan temperatura zraka se spustila na 0°C. Snježnih pahulja bilo je i u najvišim vrhovima Kamešnice i Dinare.

Tijekom noći bilo je lokalno jačih grmljavinskih nestabilnosti, uvjerljivo najviše na moru srednjega Jadrana. Samo je manji dio njih stizao do kopna donoseći kišu, pljuskove, grmljavinu i mjestimičnu tuču.

 

DHMZ za danas prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, a samo ujutro još u Slavoniji promjenjivo oblačno. Poslijepodne su u kopnenom području mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar će biti većinom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena i jaka, na srednjem Jadranu na udare i olujna bura poslijepodne oslabiti. Najviša temperatura kretat će se između 14 i 19, na Jadranu od 19 do 24°C.

>> U Sloveniji pao snijeg, vjetar čupao krovove i rušio stabla

>> Ciklona Zdravka donijela pljuskove, grmljavinu i tuču. Na Biokovu pao snijeg!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Plantago
Plantago
14:39 23.09.2014.

Zašto 4 cm snijega na Zavižanu smeta kruzeru da uplovi u Gruž? ;D

UN
unbekant
11:39 23.09.2014.

A imali plina dovljno,jer zima stize nezaustavljivo.........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije