Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO

Na Wikipediji članak o 'specijalnom ratu protiv Hrvatske'

wikipedia
Foto: David de la Luz/Wikimedia Commons
13.12.2013.
u 12:52

Članak je ilustriran slikom "povampirenog jugokomunističkog srpskog kasapina"

Na hrvatskoj Wikipediji osvanuo je bizaran i povelik članak pod naslovom Specijalni rat protiv Hrvatske 1995. – 2012. o "specijalnom ratu koji su protiv suverene Hrvatske vodile Hrvatskoj nesklone države i pristaše desuverenizirane Hrvatske u Hrvatskoj". Članak je ilustriran slikom "povampirenog jugokomunističkog srpskog kasapina", za koju se navodi da je iz arhive HČSP-a, iako je pravi autor David de la Luz. Po svemu sudeći, dio članka je parodija i ironični komentar teorija zavjere prisutnih u hrvatskoj javnosti, dok je veći dio ipak stvaran i kreiran prije najmanje godinu dana.

U tom su ratu, navodi se u članku, sukobljene strane bile Hrvatska te SR Jugoslavija, Republika Srpska Krajina i londonska masonska loža. Kraj rata označila je, dodaje se, oslobađajuća presuda Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Među sudionicima ovog rata navode se, među ostalima, Zoran Milanović i Ivo Josipović te brojni umjetnici poput Miljenka Jergovića, Boba Dylana i Ede Maajke, koji su opisani na vrlo uvredljiv način.

>> 'Hrvatska Wikipedija' uskoro dobiva i mobilnu inačicu

Komentara 76

KO
komit
13:32 13.12.2013.

Slažem se. Mesičeva detuđmanizacija je vrlo dobro razrađena i smišljena. Podatak da je Tuđman zaista rekao o 200 hrv. obitelji je iskonstruiran ili izvađen iz konteksta. On to nikad nije izjavio kao deklarativnu politiku. Danas osim što su izgrađene autoceste i to pretežno za hdz-ove vlati i što ljudi voze bolje aute (ne znam samo po kojoj logici) nije nam ništa bolje nego u onim "mračnim" vremenima tuđmanove ere. Pitam se zar je ovakva Hrvatska vrijedila svih onih povijanja kičme u smislu prodaje generala i dovođenjem izdajnika na vlast.

TR
trolokva
13:20 13.12.2013.

pa instrukcije su vidjene u vidu regionalnog okuljanja u vidu mesicevih dilanja transkripata u vidu izjednjacavanja agresora i zrtve,pa mi danas ne mozemo reci da je vukovar sravnjen sa zemljom a da se ne nadje neka protuteza za to. Ili npr sto radi jedna udruga tipa veritas u Hrvatskoj i samo zamislite tko je financira,ma mogao bih navesti milijardu primjera,samim tim ovaj clanak ne spada pod kategoriju bizarno.

DU
Deleted user
15:33 13.12.2013.

Umjetnik Miljenko Jergović, ha,ha, ha, ha.neš ti novinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije