Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Cvetojević:

Na izboru za šefa Komore nije se znalo ni tko glasa

Goran Cvetojević
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
07.10.2014.
u 15:30

Na izboru predsjednika Hrvatske komore fizioterapeuta Skupština je samo potvrdila mandat aktualnoj predsjednici, Ministarstvo je utvrdilo nepravilnosti i stalo je na tome

Goran Cvetojević vlasnik je Ustanove za zdravstvenu njegu u kući i rehabilitaciju TIBIA. Početkom godine javio se je na natječaj za mjesto predsjednika Hrvatske komore fizioterapeuta, za koji tvrdi da je bio netransparentan.

Nakon što je zatražio nadzor u Komori, nepravilnosti su utvrđene, no koje, ne može doznati niti je zbog nepravilnosti dana mogućnost ponavljanja izbora.

Ministarstvo utvrdilo "određene" nepravilnosti

– Na natječaj se javilo troje kandidata. Tijekom cijelog natječaja nitko od kandidata (osim aktualne predsjednice, koja je bila jedna od troje kandidata) nije imao uvid u bilo što vezano za izborni proces. U trenutku izbora i tijekom izbora nisam znao tko su protukandidati, tko glasa ni kada, nisam vidio planove rada i razvoja Komore za sljedeći mandatni period, nisam znao ništa o tijeku izbornog procesa... Jedini dokument koji sam dobio bila je obavijest da je na Skupštini imenovana, dakle ne izabrana od Povjerenstva za izbor i imenovanje, aktualna predsjednica za sljedeći mandatni period – kaže Cvetojević.

Obratio se prigovorom Ministarstvu zdravlja, koje je u ožujku napravilo nadzor nad radom Komore te mu se mjesec dana poslije očitovalo dopisom da su ustanovili određene nepravilnosti, no ne i koje te je sugeriralo Komori da ih riješi u zakonskom roku. – Kao građanin koji je pokrenuo postupak nadzora, imam li pravo znati koje su nepravilnosti ustanovili? Nakon traženja zapisnika da vidim koje su to nepravilnosti, Ministarstvo mi je odgovorilo kako mi zapisnik ne može dostaviti zbog Upravnog spora koji se vodi protiv Komore.

>>Reumatlon - utrka s ciljem podizanja svijesti o reumi

>>Vinkovačke medicinske sestre i fizioterapeuti odlaze u Njemačku

Komentara 1

GL
gloria
16:45 07.10.2014.

Ova lijepa nasa svakim danom tone sve dublje i dublje. Rukovodeca mjesta postaju mali feudi, koje nitko ne zeli napustiti, jer ogroman broj tih funkcinercica se nije u stanju suociti s gupitkom privilegija, a od povratku na posao im se povraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije