Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljen u rijeci

Mrsić: Cilj novog ZOR-a je da štiti slabije, a to su radnici

Mirando Mrsić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.07.2014.
u 20:32

Stari ZOR donesen je u vrijeme Račanove vlade 2003. godine, naglasio je Mrsić dodavši kako je sudbina socijaldemokrata donositi izmjene Zakona o radu, ma koliko to turbulencija izazivalo

Cilj novog Zakona o radu je da štiti slabije, a to su radnici, ali i da poslodavcima omogući djelovanje na tržištu i stvaranje profita, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić večeras u Rijeci, gdje je na savjetovanju Foruma seniora SDP-a predstavio novi ZOR.

- Zakonom se želi očuvati radna mjesta, povećati fleksibilne oblike zapošljavanja, smanjiti rad na crno i, premda ovaj zakon neće otvarati radna mjesta, temeljni je cilj poboljšati investicijsku klimu u Hrvatskoj. Očekuje se i lakše restrukturiranje tvrtki, uvode se agencije, a i radno će se vrijeme lakše raspoređivati - napomenuo je Mrsić.

Stari ZOR donesen je u vrijeme Račanove vlade 2003. godine, naglasio je Mrsić dodavši kako je sudbina socijaldemokrata donositi izmjene Zakona o radu, ma koliko to turbulencija izazivalo, za razliku od HDZ-ovih vlada koje nisu bile spremne obaviti taj posao.

>>Liječnici sada više nemaju pravo na štrajk

Komentara 7

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:36 29.07.2014.

Kako štiti slabije kad se tim istim ZOR-om radnicima smanjuju temeljna prava?

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
02:30 29.07.2014.

...umjesto da zagovara otvaranje novih radnih mjesta... on zagovara fleksibilnost i otupuštanje... i na taj način kao štiti radnike... novi štit.... zvani fleksibilnost...

Avatar airbizz
airbizz
12:17 29.07.2014.

ne želim interpretaciju ministra o novom zoru.želim samo da mi pokaže pa makar i dio rečenice u tom zakonu koji štiti radnika.pod radnikom se ne podrazumjevaju poslovi kao što su menadžerski i druge neprofitne djelatnosti.ako je ministar u stanju pokazatii taj dio rečenice-branit ću novi zor svojim životom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije