Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1. SIJEČNJA

Mrak Taritaš: Stanovi ne bi smjeli poskupjeti zbog PDV-a na zemljište

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.12.2014.
u 08:33

Investitor Ivan Pulić najavljuje još veću krizu u građevinarstvu

Od 1. siječnja plaćat će se PDV na građevinsko zemljište, što bi moglo povećati cijene nekretnina. Procjenjuje se da će novi način oporezivanja državnom proračunu donijeti 115 milijuna kuna prihoda, prenosi HRT.

Dok investitor Ivan Pulić najavljuje još veću krizu u građevinarstvu, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš napominje da stanovi ne bi smjeli poskupjeti.

- Sve te kalkulacije su pokazale da poskupljenje može biti negdje apsolutno tako malo da se ono na cijeni konačnog stana uopće neće osjetiti - rekla je Mrak Taritaš.

>> Dragutin Ranogajec: Ugostiteljima treba vratiti stopu PDV-a na 10%

>> Ivana Budin Arhanić: Ostat ćemo bez 25 milijardi kn investicija zbog visokog PDV-a

Komentara 15

TH
than
09:00 22.12.2014.

Stanovi poskupili ili ne, nema ih vise niti tko kupovati. Bijela kuga vlada, sve manje zaposlenih, a oni koji bjeze van sigurno se ne misle vracati. Jos porez na nekretnine, pa da se 'mrtvacki' sanduk zatvori. Gdje se god okrenes samo neki novi porezi. Od nove na kamatu na stednju...

SL
Slivnjak
08:51 22.12.2014.

Izjava ministrice da stanovi nebi smjeli poskupjeti je takva glupost koju može izvaliti samo ona.

IS
istina00
08:56 22.12.2014.

naravno da će stanovi poskupjeti jer će država građanima i privredi novim načinom oporezivanja nekretnina uzeti dodatnih preko 100 milijuna kuna! također će država gradovima i općinama oteti 70 milijuna kuna koji im je do sada pripadao od poreza na promet nekretnina! ovo je strašno kako ova vlada otima i grabi iz džepova građana na sve moguće načine! zato ovoj vladi ne treba MMF, ova vlada grabežljivija je nego što bi bio MMF!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije