navigacija Hrvatska 15
Izvor iz stranke

Most od HDZ-a traži bezuvjetnu smjenu ministra Crnoje. Šimić: Ako je istina, on ne može voditi nijedan resor

Saborski zastupnik Mosta Miroslav Šimić kaže da Crnoja mora otići iz Vlade ako se navodi o njemu pokažu istinitima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Most od HDZ-a traži bezuvjetnu smjenu ministra branitelja Mije Crnoje zbog svih optužbi koje mu se pripisuju, neslužbeno nam je potvrđeno u Mostu. 

Most želi da Crnoja sam podnese ostavku, a ako to već sam ne napravi, traže od HDZ-a koji ga je kandidirao da ga prisili na to. 

S obzirom na to da u HDZ-u zasad ne pokazuju namjeru to napraviti, pitamo naš izvor u Mostu što će onda napraviti.

– Onda će ga smijeniti premijer Tihomir Orešković – kažu nam u Mostu u kojem ne žele da zajedno s njima u Vladi sjede ljudi koje prate razne afere. 

Provjeravaju autentičnost 

Nakon sastanka Mosta u središnjici stranke, zastupnik Miroslav Šimić izjavio je da Most zasad ima samo medijske napise koji terete ministra branitelja Miju Crnoju za navodnu prijavu na lažnoj adresi i navodno fizičko nasilje.

– U slučaju ministra branitelja Mije Crnoje, zasad znamo najviše iz medijskih napisa, a posljednjih nekoliko trenutaka možemo vidjeti da su se pojavili i pojedini dokumenti, moramo provjeriti njihovu autentičnost kao i autentičnost napisa, moramo čuti i ministra Crnoju, a načelan stav Mosta je da, ako se pokaže da su ta djela, odnosno nedjela istinita i zaista izvršena, takva osoba ne može voditi niti jedan resor u Vladi niti biti član hrvatske vlade – kaže Šimić. Na pitanje koliko je dugo spreman čekati da se utvrdi točnost napisa, Šimić kaže da sad ne može konkretno odgovoriti.

– Zasad imamo samo medijske napise, moramo vidjeti te zemljišnoknjižne dokumente koji su izišli u javnost, neće proći dugo vremena za utvrđivanje autentičnosti tih dokumenata i mi ćemo prema tome zauzeti stav kako sam ranije naveo – objasnio je Šimić u ime Mosta.

>>Mrak Taritaš o 'kući' ministra u Samoboru: Ovakvi se objekti čak ne mogu ni legalizirati

>>Tomislav Karamarko: Ako se dokaže da je istina ono što se piše o Miji Crnoji, bit će sankcija

>>Petrov o optužbama: Mislim da bi to prije svega trebalo zabrinuti gospodina Crnoju

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (60 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

463
Registracija
 • kafka kafka

  02.02.2016 u 10:32h

  Kućni broj se dodijeljuje rješenjem katastarskog ureda zgradi s uporabnom dozvolom a ne građevinskoj parceli. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Na web stranicama Hrvatske geodetske uprave stoji odgovor na potanje "Kada i na koji način izdati Rješenje o kućnom broju?" . . . . Ono je: "Rješenje o kućnom broju donosi katastarski ured po službenoj dužnosti nakon što katastar zaprimi Izvršnu uporabnu dozvolu. Podaci o adresi i kućnom broju iz rješenja unose se direktno u bazu podataka o katastarskoj čestici, i nije potrebno u prijavnom listu za katastar iste dodavati od strane katastarskog ureda. U slučajevima kada evidenciju o kućnim brojevima vode jedinice lokalne samouprave po zaprimanju izvršne uporabne dozvole u okviru upravnog postupka potrebno je dopisom od jedinice lokalne samouprave zatražiti da ista izda rješenje o kućnom broju i isto dostavi katastarskom uredu."
  1 100% 0
 • dubravkai16 dubravkai16

  28.01.2016 u 18:11h

  Nešto se slabo čuje Mosta vezano za ministra branitelja. Zaista toliko dugo ste hodali Zagrebom, natezali ste, predlagali, i zaista ste divne osobe izabrali. Gosp Petrov kako ovo možete objasniti i to ste potpisali, koaliciju s ovim osobama, pa znali ste što je i HDZ i SDP. Nije vama do fotelja, a do čega vam je, kad javnost zatupljujete s nečim što ne možete obraniti. Zar mislite da je narod lud. kako ste takvu osobu mogli podržati za ministra ili i vi imate takve.
  0 0% 0
 • fredyooo fredyooo

  28.01.2016 u 00:45h

  U čijem interesu i za čiji račun je prisluškivana predsjednica. Tko to može narediti. Radi li se o izdaji.
  0 0% 1
Pregledaj sve komentare