Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski HDZ:

'Mora se reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku'

Hajduk
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/2
23.11.2014.
u 08:31

Ne igra se radi navijača već samo radi jednog kluba i čovjeka, poručio je Petar Škorić

I splitski HDZ oglasio se o jučerašnjem derbiju Dinamo-Hajduk koji je otkazan nakon što su igrači Hajduka odbili izaći na teren jer nekim njihovim navijačima nije dopušten ulaz na stadion.

"Iako se ovaj čin napuštanja utakmice čini radikalnim, vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problemi koji će potaknuti izgradnju poštenijih i boljih odnosa u hrvatskom nogometu", poručuje se u priopćenju koje potpisuje Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Split.

Škorić navodi kako su narušeni odnosi u hrvatskom nogometu pod pokroviteljstvom HNS-a doveli do toga da se "ne igra radi navijača već samo radi jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka". Dodaje kako su to prepoznali i sami navijači Dinama koji bojkotiraju utakmice.

"Hrvatski navijači 90-tih godina ponosno su pjevali 'Hajduk i Dinamo dva su kluba bratska, s njima se ponosi čitava Hrvatska', a jednako tako su i danas nezadovoljni i ujedinjeni u želji za ozdravljenjem hrvatskog nogometa. Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku, kojemu se zabranjuje odigravanje domaćih utakmica pred publikom - tri utakmice za redom, a danas se tim istim navijačima onemogućuje ulazak i na drugim hrvatskim stadionima", poručuje Škorić. HNS je optužio za diskriminaciju Splita i Dalmacije te je pozvao splitske dužnosnike te organizacije da se suprotstave dosadašnjem negativnom načinu vođenja hrvatskog nogometa.

Komentara 47

KA
kresh_abo
09:33 23.11.2014.

Svim huliganima treba zabraniti ulazak na stadion i točka !

VR
vrisak
09:10 23.11.2014.

Covjece navodno trazis nekog mira , no indirektno okrivljujes jedan klub, nije tesko naslutiti koji. Za mene niste nista bolji od oni o kojima indirektno pisete. Kada svi preuzmete krivicu i sjednete za stol ko ljudi tek tada mogu doci ljepsi dani.

DU
Deleted user
10:02 23.11.2014.

podijeli i vladaj, Plan 21+1 ide dalje! Predsjednikovo 'osuđujem, ali shvaćam' huliganski ispad u Milanu sve govori. Ali nek se ne zaboravi Vidošević, Sanader... sve predsjednici Hajduka i moralne vertikale Splita, HDZ-a, Hrvatske i gjde su sad? Umjesto da se kaže dosta divljanja i podjela, nek svi, ali baš svi, poštuju zakone ove države, ovi skupljaju političke poene. Žao mi je igrača, ustvari i nije mi ih žao ako su zbilja svojom voljom odbili igrati. Što ako će se primjeniti pravilnik i zabrana igranja od 6 mjeseci do tri godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije