Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sramotna studija'

MOL: Istupi ministra Vrdoljaka nanijeli su Ini štetu veću od milijardu kuna

ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
13.05.2014.
u 16:52

Nakon tvrdnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kako MOL već pet godina uništava Inu, oglasilo se vodstvo mađarske naftne kompanije

Nakon tvrdnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kako MOL već pet godina uništava Inu, oglasilo se vodstvo mađarske naftne kompanije.

- Nakon što je konačno prihvaćena žalba MOL grupe da se pregovori ubrzaju, MOL grupa ohrabrila se mišlju da bi Ministarstvo gospodarstva moglo donijeti bar prijedlog u vezi budućeg razvoja Ine. Nažalost, Ministarstvo je još jednom izvuklo pitanja iz prošlosti, koja će se ionako razjasniti trenutnim arbitražnim procesom, a u isto vrijeme nisu predstavljene razumne ideje s pogledom u budućnost.

Stoga, nedavni medijski istup ministra mogu se razumjeti samo kao pokušaj odvraćanja pozornosti od njegovih posljednjih propisa, što je Ini izazvalo više od milijardu kuna štete.

Ponovno, MOL grupa mora istaknuti kako je Ina pridonijela pozitivno hrvatskom blagostanju kroz ulaganja MOL grupe i izvrsno upravljanje.

Ministarstvo se također referiralo na studiju gospodina Umičevića, čija neovisnost mora biti ispitana. MOL grupa smatra da je ova studija, koju MOL grupa nije vidjela, sramotan komad naručene umjetnosti koja ne vrijedi ništa na neovisnom sudu.

Brojevi koje je Ministarstvo gospodarstva predstavilo medijima jednostavno su pogrešni. Ako su osnovne činjenice ove studije, kao što se tvrdi da Ina pridonosi hrvatskom BDP-u sa 9,4%, dok je u stvarnosti to između 2% i 3%, očito manjkave, treba biti ozbiljno suzdržan oko vjerodostojnosti ove studije.

Ipak, budući da na temelju ove studije Ministarstvo javno raspravlja poslovanje Ine i njene revidirane brojeve bez savjetovanja s Inom, MOL grupa predložit će Nadzornom odboru Ine da zatraži kopiju studije od Ministarstva gospodarstva i raspravi pojedinosti koje negativno utječu na ugled i aktivnosti Ine.

MOL grupa vrlo je zabrinuta načinom na koji ministar gospodarstva šteti ugledu Ine i zloupotrebljava oko 14.000 zaposlenika Ine za političke intrige - stoji u priopćenju MOL-a.

>>INAŠ: Tražimo hitnu obustavu štetnih procesa u Ini

>>Vrdoljak: MOL već pet godina uništava Inu

Komentara 5

ST
stefj
17:29 13.05.2014.

Vrijednost INA-e je drastično pala. Da li je to krivica MOL-a ili ova vlade? Zapravo je svejedno. Svaki istup Linića ili svaki potez ove vlade rezultirao je gospodarskom devastacijom, tako da dio pada vrijednosti sigurno snosi ova vlada. A da ne pričamo o Siriji ili zakašnjelim regulatornim odlukama, povećanjima trošarina i poreza i svega ostalog... No isto tako, sigurno i MOL ima putra na glavi, ipak MOL ima matičnu kompaniju koja mu je važnija od INA-e. Sigurno neće ulagati u Sisačku rafineriju, kada ima moderniju na jugu Mađarske koja ima kapacitete koji pokrivaju cijelu regiju...

Avatar zabadalo5
zabadalo5
21:22 13.05.2014.

Ivan Vrdoljak, premijer i ostatak Vlade nanijeli su ogromnu štetu svima nama! Dosta je! Shvatite da je vaše vrijeme prošlo, (nije nikad ni bilo), učinite uslugu hrvatskom narodu i otiđite s vlasti!

Avatar Pekhtor
Pekhtor
19:23 13.05.2014.

Vlada i djelovanje ksonofobicnih netjaka srozavaju cijenu INE koja bi zaopravo i inace padala, samo ne tako brzo. Npr. pada i OMV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije