Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Novak:

'Vlada rasterećenje građana ostavlja za zadnjih pola godine mandata'

Mladen Novak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.08.2015.
u 14:40

Za rast BDP-a od 1,2 posto nije zaslužna Vlada, smatra Novak

– Ovih nam je zadnjih dana čovjek koji je uvijek načelno bio protiv politikantstva održao pravo malo predavanje o tome kako biti najbolji politikant. Jer kako drukčije tumačiti odluke Vlade koja učinkovite poteze u rasterećenju građana ostavlja za zadnjih pola godine svog mandata – rekao je saborski zastupnik ORaH-a Mladen Novak u Sisku na predstavljanju stranačkog prijedloga mjera za povećanje cjelogodišnje zaposlenosti u Hrvatskoj. Aludirao je na premijera Zorana Milanovića.

Za rast BDP-a od 1,2 posto nije zaslužna Vlada, smatra Novak.

– Nego je taj rast plod spleta okolnosti među njima i krize u Grčkoj te zbivanja u Tunisu i Egiptu što je dovelo do rasta turističkih prihoda – rekao je odnedavni OraH-ov saborski zastupnik. S obzirom na to da sadašnja Vlada nije na vrijeme htjela provesti potrebne reforme, ORaH, za povećanje zaposlenosti, predlaže tri bitne reforme koje se moraju provesti u skoroj budućnosti.

– Prioritet nad prioritetima je reforma javne uprave koja je jako skupa i neučinkovita. Treba ju usmjeriti ka građanima i gospodarstvu. Druga je reforma teritorijalnog ustroja Hrvatske. Imamo studije stručnjaka koje upućuju na to da je za Hrvatsku potrebno 100 do maksimalno 150 jedinica lokalne samouprave, no sestrinske stranke, HDZ i SDP, ne slušaju stručnjake zbog mogućnosti uhljebljivanja u postojećim jedinicama lokalne samouprave. Treća je potrebna reforma u pravosuđu jer vidimo sve više primjera kroz koje počinjemo ozbiljno sumnjati u pristranost pravosuđa i stavljanje sudstva u određene funkcije – rekao je Mladen Novak istaknuvši i potrebu porezne reforme u svrhu poreznog rasterećenja gospodarstva i građana.

>> Mladen Novak prešao u ORaH koji sad ima dva saborska zastupnika

Komentara 5

Avatar mirica19
mirica19
19:51 31.08.2015.

Ova je vlada katastrofalna, no ni orah nije ništa bolji...

CI
cicibela
15:47 31.08.2015.

Kakvo rasterećenje kad nas je Lalovac nekidan zadužio za novih 1.3 milijarde kuna? Slavko Linić nam je utrapio dug od 50 milijardi, a Lalovac 67,3 milijarde kuna. Nelegalni dug ili odious debt je zaduženje koje režim koristi da bi kupio socijalni mir i sebe održao na vlasti, a ne da ga iskoristi na dobrobit građana. Takav dug je nelegalan i režim ga treba vraćati kao svoj privatni dug, a ne ga svaljivati na leđa države tj. građana. Tako kaže međunarodno pravo, pa neka ovi glumci na vlasti malo pričekaju dok svi ne završe u zatvoru.

Avatar mirica19
mirica19
19:50 31.08.2015.

Kao Orah bi bio bolji?? Nije mi jasno što iz blatite kad se od njih proizašli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije