Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONVERZIJA

Miroslav Šimić (Most): Teško da može doći do nagodbe s bankama

Miroslav Šimić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.09.2016.
u 16:28

Unicredit je prva banka koja je tužila Republiku Hrvatsku zbog konverzije, a traži odštetu od 3,8 milijardi kuna

Miroslav Šimić (Most) rekao je za N1 kako smatra da će teško doći d nagodbe s bankama oko konverzija kredita u švicarcima.

- Naš načelan stav je da država treba iskoristitI sve dostupne mehanizme za zaštitu svojih interesa - od pravne bitke do poreza kojima bi se od banaka nadoknadila moguća šteta - rekao je Šimić.

Unicredit je prva banka koja je tužila Republiku Hrvatsku zbog konverzije, a traži odštetu od 3,8 milijardi kuna. Šimić smatra da bi taj iznos bio velik udar na proračun.

- Ono što smo mogli dosad zaključiti iz istupa ministra financija jest da on misli da treba razgovarati s bankama. Mi, isto tako, ne mislimo da treba razgovore zatvoriti nego isto tako razgovarati i s bankama, međutim, ono što mislimo u ovom konkretnom slučaju jest da do nekakve nagodbe teško da može doći - rekao je Šimić.

>> Odgovor Europske komisije oko konverzije CHF kredita najkasnije početkom idućeg tjedna

>> Franak: UniCredit nema temelje za arbitražu u Washingtonu

Komentara 14

GF
gfrancic
18:04 25.09.2016.

unicredit tj Zagrebačka banka se treba vratiti građanima, nacionalizirati je, jer je oteta i prodana, lopovluk. A unicreditu zabraniti poslovanje u HR.

AM
AMD------------------------
19:45 25.09.2016.

politika u hrvatskoj je skrajnje neodgovorna -svih 25 godina . ne samo da su dobro zemlje rasprodali bez pameti i cilja nego sada su na putu rednom gradjaninu navaliti na vrat kredite "maloumnika" jer kako nazvat osobe ,koje neznaju sto krediti znace i koji riziko u sebi nose?!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:31 25.09.2016.

U Svedskoj kad kupis kucu na kredit ti nisi vlasnik te kuce nego banka koja kreditira.Kad isplatis kredit kuca je tvoja,tako to izgleda u normalnom svjetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije