Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Miro Kovač: Kao mladić slušao sam new wave 
glazbu

Naslovnica
Foto: VL
14.02.2016.
u 00:01

S već bogatim diplomatskim iskustvom iza sebe, dr. Kovač predstavlja modernu i uspješnu, europski orijentiranu Hrvatsku kakvu želimo.

Miro Kovač (47) u velikoj je seriji. U dvije godine na profesionalnom planu nanizao je pobjeda u stilu Guardiole ili Mourinha u najboljim danima.

Počeo je odlukom da, nakon što je povučen s veleposlaničkog mjesta u Njemačkoj gdje je proveo pet godina, umjesto relativno komotne pozicije veleposlanika u Poljskoj i izvjesne budućnosti karijernog diplomata, radije izabere izazov u turbulentnoj domaćoj političkoj areni kao međunarodni tajnik HDZ-a, na poziv predsjednika Tomislava Karamarka. Potom je postao šef predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, u trenutku kad je njezin protukandidat Ivo Josipović bio apsolutni prvak svih izbornih anketa. Nastavio je pobjedom na parlamentarnim izborima i ulaskom u Vladu Tihomira Oreškovića kao novi šef hrvatske diplomacije.

Pozicija je to za koju je Kovač savršen izbor – sazrijevao je i školovao se u tri zemlje, doktorirao na Sorboni, odlično govori strane jezike, uglađen je i uljuđenih građanskih manira, širokog obrazovanja i interesa, koji osim što suvereno vlada poviješću i međunarodnim političkim odnosima, argumentirano i zabavno može razgovarati i o glazbi i o sportu.

S već bogatim diplomatskim iskustvom iza sebe, dr. Kovač predstavlja modernu i uspješnu, europski orijentiranu Hrvatsku kakvu želimo.

Što je sve ispričao ministar Miro Kovač u životnom intervjuu pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Osoba godine Večernjeg lista - Kolinda Grabar Kitarović: Moje ovlasti sasvim su dovoljne, uz uvjet da u Vladi postoji volja za suradnju

>> Povijesni susret - Papa Franjo: Havana će postati grad kršćanskog ujedinjenja

>> Davor Ivanković: 81 glas protiv HDZ-a znak je da je moguća i drukčija vlada

>> Liberali sve slabiji jer još ratuju 'ustaše' i 'partizani'

>> Matej Meštrić: Moj Vodotoranj četnici nisu mogli srušiti ni granatama, bilo je to kao da ga gađaju praćkom

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar arhaika
arhaika
21:38 13.02.2016.

konacno domoljub kao ministar. dosta je bilo ministarke regiona.

LA
Lavica7
01:00 14.02.2016.

Da, to je razlika mladosti nekad i sad. Danas slusaju cajke.

OL
olrajt
08:39 14.02.2016.

...vidim da je puno komunista aktivno ujutro svetog Valentina i pljuju po našem ministru!...pa onda jedna valentinska. Jošte jednu za Hrvate,da se slože i pobrate, k tome ljubav svaki čas ,bračo neka vodi nas!Sad samo za komuniste ,Hrvati nikad bilili niste,s toga bura ovaj čas ,nek otpuše svakog vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije