Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovinska reforma

Šikić ne vidi razlog usporavanja reforme: U mirovinu nećemo ranije mi nego naša djeca

Nada Šikić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
04.05.2016.
u 10:37

Upitana je li svjesna tereta koji će to staviti na današnje zaposlenike ministrica je odgovorila: To znači da nećemo ranije u mirovinu mi nego naša djeca!

Dok većina medija pod upitnik stavlja tempo provedbe mirovinske reforme, resorna ministrica Nada Šikić komentirala je samo da ne vidi razlog zašto bi se reforma usporila.

Naime novim prijedlogom Vlade produljenje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina je ubrzan za deset godina i trebao bi stupiti na snagu već 2028. umjesto 2038. kako je prethodno zamišljeno.

Upitana je li svjesna tereta koji će to staviti na današnje zaposlenike, ministrica je odgovorila: To znači da nećemo ranije u mirovinu mi nego naša djeca!

Otvarajući sjednicu Vlade premijer Tihomir Orešković najavio je rast BDP-a veći od 1,8 posto, a da će biti bolji prognozer od Europske komisije, uvjeravaju ga gospodarski indikatori.

>>Nada Šikić: Postojeći sustav umirovljenja je neodrživ, u mirovinu sa 67 od 2028.

Komentara 22

PK
ponoc_kuca
10:48 04.05.2016.

You ... woman!

DU
Deleted user
11:08 04.05.2016.

Koliko je već gluposti ta žena izvalila u ovih 100 dana ministrovanja. Reče: naučit ću za 4 godine kako se puni budžet, imamo previše invalida kao da nije kao član komisije invalidnine dijelila šakom i kapom, zaposlenici u njezinu ministarstvu koriste mobitel da bi razgovarali s EU i tražili novac pa je 400 kn za mobitel po zaposleniku malo, ......., iskazivati radost da će naša djeca ići kasnije u mirovinu je podlost. Zaslužila je nagradu. U vidu momnetalnog slanja u mirovinu.

DO
doktorica
11:10 04.05.2016.

Prekrasno,baš nas briga za našu djecu,krasna ostavština...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije