Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam poslova u Vinkovcima

Nada Šikić: Zasad nikome nije palo na pamet uvoditi devetosatno radno vrijeme

sajam
Foto: Branimir Bradarić
1/2
04.04.2016.
u 13:08

Podsjećamo kako je i prije nekoliko dana i premijer Orešković, tijekom posjete Vukovarsko-srijemskoj županiji, rekao kako o toj mogućnosti prvi put čuje

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić danas je u Vinkovcima otvorila 9. Sajam poslova na kojem sudjeluje 70-ak poslodavaca koji su zainteresiranima ponudili mogućnost za zapošljavanje. Šikić je u izjavi novinarima najavila kako će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava biti partner svim županijama u privlačenju sredstava iz fondova EU.

– Isto tako biti ćemo im partner i u otklanjanju svih administrativnih smetnji u stvaranju novih radnih mjesta, rekla je Šikić koja je i otvorila vinkovački Sajam poslova najavljujući i skoru reformu radnoga zakonodavstva.

– Ta reforma će biti djelomična, odnosno, ići će Zakon o plaćama koji će se na neki  način referirati na Zakon o radu. Prema Zakonu o radu će se definirati novi poslovi vezani za poslove s posebnim uvjetima rada i mislim da će to biti u saborskih proceduri najkasnije u jesen, rekla je Šikić.

Na novinarski upit o mogućnosti uvođenja devetosatnog radnog vremena u Hrvatskoj ministrica je rekla da koliko ona zna to nikada nikome nije palo na pamet. Podsjećamo kako je i prije nekoliko dana i premijer Orešković, tijekom posjete Vukovarsko-srijemskoj županiji, rekao kako o toj mogućnosti prvi put čuje.  O konkretnim brojkama nezaposlenih u Hrvatskoj govorila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

– Prema neslužbenim podacima, zaključno s ožujkom ove godine, u evidenciji HZZ-anje bilo je 276.000 osoba što je 13 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine dok je zapošljavanje poraslo za više od 40 posto, rekla je Paun Jarallah.

 >> Troškovi rada po satu u Hrvatskoj 9,8 eura, u Danskoj 41 euro

Komentara 4

OV
ovcalila
13:18 04.04.2016.

13 % je otišlo iz države

DU
dubravkai16
15:22 04.04.2016.

Uz toliko nezaposlenih, tolike stotine koji odlaze, netko se sjetio uvesti 9 satno radno vrijeme. U EU rade 6 -7 sati dnevno, a kod nas bi 9, uz toliku nezaposlenost. Nema nama spasa.

BR
braveheart11
16:00 04.04.2016.

ja sam cuo da ce uvesti radno vrijeme od 10 sati...... ajmo sad novinari...raspalite po vladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije