Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.01.2015. u 12:00

Goran Sučić iz splitskog SDP-a brže-bolje je osudio inicijativu HDZ-a kao nemoralnu premda je teško vidjeti što je nemoralno u besplatnim repeticijama za siromašne učenike

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, zatečen je inicijativom splitskog HDZ-a da učenicima slabijeg imovinskog stanja daje besplatne poduke iz hrvatskog, engleskog i talijanskog jezika. Iz Ministarstva su za Slobodnu poručili da ministar nije nadležan za davanje instrukcija pa proizlazi da propisi ničim ne brane novu praksu. Goran Sučić iz splitskog SDP-a brže-bolje je osudio inicijativu HDZ-a kao nemoralnu premda je teško vidjeti što je nemoralno u besplatnim repeticijama za siromašne učenike. Kamo sreće da i druge stranke nude besplatne instrukcije.

Ne dolazi na posao u HEP 18 godina, ali nije dobio otkaz

Perica Jukić, predsjednik uprave HEP-a, ne može poznavati sve svoje radnike, njih oko 11.000. Jednoga će ipak zapamtiti iako ga nije nikada vidio, a nisu ga u posljednjih 18 godina vidjeli ni drugi djelatnici HEP-a. Bogoslav Petean iz Pule još je prije 18 godina iščašio mali prst lijeve ruke i od tada se nije pojavio na poslu, otkrivaju 24 sata. Petean je zaposlen u pulskoj Elektroistri na radnom mjestu koordinatora u službi prodaje, a nakon pada niz stepenice bio je 10 godina na bolovanju, poslije čega je trebao dobiti otkaz, ali nije. U sindikatu objašnjavaju da Petean odbija bilo kakav kontakt pa mu HEP fizički ne može uručiti rješenje o otkazu. Ali račune svima nama HEP zna uručiti.

Holy uzrujana nakon svakog razgovora s Milanovićem

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, žali se da je premijer Milanović stalno zove pa mu se više ne javlja. „Uzruja me svaki razgovor s njim“, jada se Mirela Holy. Nije jedina, mnogi se uzrujaju kada progovori Zoran Milanović.

Izbušili im gume i urezali natpis ‘komunjare’

Arina i Duško Dorčić, bračni par iz Krasice kod Rijeke, neugodno su se iznenadili otkrivši da su im probušene gume na oba automobila parkirana u dvorištu te da im je netko na obje haube urezao natpis „komunjare“. Dorčići su članovi SDP-a i tvrde za Novi list da nisu ni s kim od susjeda u zavadi te za vandalizam sumnjiče političke protivnike, a štetu procjenjuju na oko 5000 kuna. Najbolje da im se isplati iz proračuna za rad političkih stranaka jer je i šteta posljedica nečijeg „političkog“ rada.

Komentara 11

DU
Deleted user
12:12 28.01.2015.

palac gore za incijativu HDZ++++

AM
amky1
12:56 28.01.2015.

Sve inicijative u smjeur edukacije su izvrsne, ali ne vidim kako će to pomoći djeci slabijeg imovinskog stanja. Bolje da im plaćaju prehranu u školi, knjige, odjeću, a kad djeca ne budu o tome razmišljala jer zbog takvih stvari su često i izolirana od djece koja to imaju, više će vremena posvetiti učenju i predavanja u školi će biti dovoljna.

BA
balic
13:33 28.01.2015.

@tojeto---------Ne znam tko ti dade negativne ocjene na komentar,a vecina jugosa se hvali kako je prije bil sve bolje u jugi ,i besplatno skolovanje.. mislim onda nije HDZ nesto ovako predlozio za studente (dijecu)slabijeg financijskog stanja.. koji objesni ljevicari..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije