Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje strancima

Miljenić dopušta Rusima kupnju nekretnina

Orsat Miljenić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
14.05.2014.
u 22:12

Ministarstvo pravosuđa mijenja praksu po kojoj, primjerice, Gazprom može kupiti Inu, ali njegov vlasnik ne može kupiti - stan.

“Bili smo apsurdna zemlja koja traži investitore u svijetu, a kad se oni jave i žele kupiti vikendicu od 50 četvornih metara, onda im to nismo dali i tjerali smo ih da osnivaju društva s ograničenom odgovornošću preko kojih bi kupili nekretninu, a zapravo smo ih tjerali da izigravaju propise i osjećaju se nepoželjno”, kaže ministar pravosuđa Orsat Miljenić čije je ministarstvo promijenilo praksu i u odnosu na ruske državljane tumači da mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj.

S novom praksom Ministarstva suglasni su, kaže ministar, i profesori prava. Stvar je u reciprocitetu, odnosno da Rusi mogu kupovati u Hrvatskoj nekretnine pod istim uvjetima kao i mi u Rusiji. No, kod nas vrijedi jedinstvo nekretnine, a u Rusiji ne. To znači da kupac stana u Hrvatskoj sa stanom kupuje i dio zemljišta na kojem je zgrada, dok u Rusiji kupuje samo stan.

Zbog toga se do sada Rusima branilo stjecanje nekretnina pa je, kako kaže ministar Miljenić, Gazprom mogao kupiti Inu, ali vlasnik Gazproma nije mogao kupiti garsonijeru u Zagrebu.

>>Miljenić ukida pola sudova, a mala mjesta imat će sudbene dane

>>Sramotno je da uopće postoji kazneno djelo 'sramoćenja'. Napokon je to shvatila i Vlada

Komentara 27

Avatar Feniks
Feniks
22:25 14.05.2014.

Ruski mafijaši su pokupovali sve u Crnoj Gori, a sada će im SDP dopustiti širenje i na Hrvatsku.

LI
Libela
22:18 14.05.2014.

Hoćemo li u klub s Krimom i Kramatorskom?

IS
istri
22:19 14.05.2014.

koji mi mozemo u russiju kupiti? to mozete samo vi sa nasimprisvojenim novcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije