Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Leković

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović bio je pozvan na konferenciju, no nije došao

Saša Leković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
03.05.2016.
u 10:27

Na konferenciji u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, hrvatskog ureda njemačke Zaklade Friedrich Ebert, te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske u Zagrebu sudjelovali su stručnjaci iz Francuske, Hrvatske, Mađarske, Norveške Poljske, Slovenije i Švedske.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović dobio je poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji o slobodi medija iako tvrdi da nije, piše predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju koje je poslao medijima. Prenosimo priopćenje:

"Ministar kulture Republike Hrvatske dr. Zlatko Hasanbegović pozvan je da sudjeluje na međunarodnoj konferenciji „Problemi slobode medija u Europi“ što je jučer, 2. svibnja 2016. godine održana u Hrvatskom novinarskom domu u sklopu programa povodom Svjetskog dana slobode medija, ali se nije odazvao pozivu.

Na konferenciji u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, hrvatskog ureda njemačke Zaklade Friedrich Ebert, te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske u Zagrebu sudjelovali su stručnjaci iz Francuske, Hrvatske, Mađarske, Norveške Poljske, Slovenije i Švedske.

Nakon što je objavljena informacija da se ministar Hasanbegović nije odazvao pozivu na ovu konferenciju Ministarstvo kulture je izdalo priopćenje da ministar nije niti dobio poziv. To međutim nije istina.

Ministru Hasanbegoviću je poziv poslan čak dva puta – iz Hrvatskog novinarskog društva i iz Zaklade Friedrich Ebert. Jedan od ta dva poziva je čak donesen u zgradu ministarstva u Runjaninovoj ulici gdje je ministrov ured, a prijem poziva potvrđen je pečatom Ministarstva te potpisom službenice koja je poziv zaprimila 22. travnja".

 

Poziv Zlatko Hasanbegović by Jana Peršić

>> Svjetski je dan slobode medija, HND poziva na prosvjed

 

Komentara 19

DU
Deleted user
10:58 03.05.2016.

koliko se sjećam Z1 je gašena prije dva mjeseca a demokrati tek sada reagiraju na slobodi govora .

NA
navijeke
11:06 03.05.2016.

Prohtjelo se drugovima malo 'cipelarke', pa su "uvređeni i iznenađeni" što im je prilika zbog pročitane namjere izmakla. Jasno, razgovor na ravnopravnim osnovama, u kojem bi nesposobnost i "ustaštvo" ministra morali i obrazložiti (nabacivanje parola nije obrazloženje) nije im ni u primisli. Tko je još vidio argumentirati svoj stav.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
11:29 03.05.2016.

O slobodi medija govore, i najglasniji su, oni koji imaju najviše "putra na glavi", a ovo tzv "HND", vodi hrvatski Srbin, koji više radi u srbijanskim nego u hrvatskim medijima, a njegove političke sklonosti u skladu su sa takvim njegovim radom! Sramota da predsjednik Hrvatskog novinarskog društva radi za srbijanske medije, ali bitnije od toga je pogledati šta on piše u tim medijima! Zbilja nismo normalni kada uopće dozvoljavamo takvu situaciju, što se uSrbiji ne bi moglo dogoditi ni u snu! I takva osoba organizira harangu protiv najboljeg ministra u hrvatskoj Vladi?! Pa, i razumljivo, jer je Hasanbegović najspremniji i najodlučniji da "zmiji zgazi glavu"! Usput, što se slobode medija tiče, šta je bilo onda kada su na tri dana zabranili emitiranje TV postaji koja je prozvala pravoslavne popove za pjevanje četničkih pjesama,pa kada su napakirali V.Bujancu nekakvu drogu, da bi nekako ugušili emisiju "Bujica", pa otkazi novinarima na HRT-u, koji se nisu uklopili u tada vladajuću politiku SDP-a, odnosno koji nisu išli "niz dlaku" drugu Milanoviću i nisu ga bili spremni veličati i t.d. i t.d. još puno toga što "nisu vidjeli" iz ovakvog politički obojenog HND-a!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije