Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović

'Neprimjereno je da se ministar vozi u autu od 647.000 kuna'

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
17.02.2014.
u 12:09

Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je prošli tjedan da država u najam putem operativnog leasinga uzima 1581 vozilo.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je komentirao nabavu automobila koju je proveo Državni ured za središnju javnu nabavu.

– Apsolutno je neprimjereno da bilo koji ministar vozi automobil od 647.000 kuna. Zato zahvaljujem novinaru koji me na to upozorio. Razgovarao sam sa šefom ureda za javnu nabavu. Automobili još nisu isporučeni i tražio sam da se poduzme sve što je moguće kako bi se ta vozila zamijenila dvostruko jeftinijima – kazao je.

Jovanović tvrdi da je već razgovarao s nekim ministrima i kako ima njihovu potporu.

Spominjao je i vozni park njegova ministarstva za koji tvrdi da je među najskromnijima među ministarstvima jer raspolaže Passatom iz 2005. godine koji je naručila stara vlada i jednom Škodom iz 2009. na posudbi iz MUP-a.

Jovanović je rekao da je ostao zatečen pitanjem novinara te kako je pomislio da novinar barata s nemogućim podacima.

– Moja je reakcija bila nepotrebna i nepromišljena. Opet sam postao negativac, možda čak i mjeseca. Ispričavam se svim građanima koje je uvrijedila moja izjava – rekao je ministar i dodao kako je svjestan problema s kojima se građani susreću.

Podsjetimo, Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je prošli tjedan da država u najam putem operativnog leasinga uzima 1581 vozilo. Prema okvirnom sporazumu javnog natječaja iz ožujka 2013. u idućih pet godina za te automobile iz državnog će se proračuna potrošiti 271,156.904 kune.

Najviše vozila dobit će MUP (čak 1009) koji u ožujku vraća 479 auta unajmljenih 2010. godine. Vozila bi trebala biti isporučena do kraja ožujka, i to 1423 automobila iz VW grupacije (Škoda, Volkswagen, Audi), 102 Opela, 56 Fiata. Gotovo sva ministarstva nabavljaju po jedan, a Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade čak devet Audija A6 3,0 TDI quattro S-tronic.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Hoćete li da dođem kočijom u ministarstvo? – tako je glasio odgovor ministra obrazovanja Željka Jovanovića u nedjelju na pitanje novinara je li mu neugodno što će uskoro dobiti novi Audi A6 3.0 TDI quattro.

– Ne znam kakav ću automobil dobiti. Nisam ga ja birao. Svi automobili izabrani su putem javnog natječaja, odabrana je najjeftinija ponuda i svi odabrani automobili niži su za klasu od starih – rekao je Jovanović te dodao kako neće više odgovarati na takva pitanja dok ne vidi novi automobil.

>> Milanović: Evo teme za tabloide! Pusić: Zašto si ih upozorio?

>>Ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti

>>271,156.904 kune za leasing, 1581 auto u Vladu, Sabor...

>>Pogledajte kompoziciju vagona s automobilima za MUP!

Komentara 196

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:35 17.02.2014.

reči će da nije on rekao da takav auto želi.... nego njegova stručna služba sa kojom on nema ništa.... osim što joj je šef....

DU
Deleted user
11:31 17.02.2014.

- Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo. /* */ Jok, hoćemo da tako odete iz ministarstva!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:40 17.02.2014.

Hm, kad smo več kod kočija i konja, što u zaprezi što u sprezi sa svakakvim bahatlukom i ismijavanjem kmetova koji pune državni proračun, moram reči da je ovakva rastrošnost i netolerantnost na postoječu gospodarsku situaciju, - stvarno degutantna. Znamm da ministri moraju trčati okolo i imati dobre automobile, ali ako je državica na koljenima, nije u redu nabavljanje nekvih bjesnila od auta samo da bi se pokazala vlast, a znamo koji su rezultati vlasti na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije