Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet australiji

Milanovića primaju i premijer i šef Senata, u hrvatske klubove neće

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.03.2014.
u 21:06

Hrvatskom premijeru bit će predstavljeni ljudi hrvatskog podrijetla koji su dosegnuli vrh u politici, biznisu, umjetnosti...

Hrvatski premijer Zoran Milanović tijekom posjeta Australiji neće ići u hrvatske klubove, imat će niz službenih susreta u Sydneyu i Canberri, doznajemo od Damira Kušena, hrvatskog veleposlanika u Australiji.

– Premijera Milanovića primit će australski premijer Tony Abbott, predsjednik Senata John Hogg, predsjednica Zastupničkog doma Julie Bishop, šef oporbe Bill Shorten i guvernerka New South Walesa Marie Bashir. Položit će vijenac na War Memorialu i biti poseban gost na komemoraciji. Za Milanovića prijam organizira gradonačelnik administrativnog dijela Sydneya, grada Hurstvillea koji ima godišnji proračun triput veći od Zagreba, na kojem će biti nekoliko zastupnika australskog parlamenta, desetak lokalnih političara i poslovna elita Sydneya. Održat će predavanje na dva vodeća australska sveučilišta – Macquarie u Sydneyu i Monash u Melbourneu te se sastati s poslovnim ljudima u Sydneyu.

U veleposlanstvu u Canberri bit će prijam za hrvatsku zajednicu. Točno je da neće biti posjeta klubovima, koji nisu ni zainteresirani za to, a premijer ne bi ni išao u one koji se kite ustaškim obilježjima. Predstavit ćemo premijeru mnoge ljude hrvatskog podrijetla koji su dosegli vrh u australskoj politici, biznisu, umjetnosti i akademskoj zajednici – rekao je Damir Kušen. No, Milanovića svi iseljenici neće dočekati s oduševljenjem.

Premijerov dolazak je, tvrdi povjerenik HSP-a za Australiju i organizator prosvjeda 10. ožujka u Sydneyu Darryl Darko Oreč, ujedinio Hrvate u Australiji koji žele poručiti da ne odobravaju politiku Kukuriku vlade. Prosvjedni skup u Canberri organizira pak Mate Polegubić 12. ožujka ispred zgrade Veleposlanstva Republike Hrvatske.

>>Zoran Milanović bit će prvi premijer u službenom posjetu Australiji

Komentara 134

JZ
joe-zg
21:37 04.03.2014.

U hrvatskim klubovima ovaj ''slučajni premijer'' i nije dobrodošao, isto kao i u dobrom dijelu lijepe naše...

HR
Hrvat1949
21:30 04.03.2014.

Nepozeljan u Hrvatskim udrugama!

Avatar lipistipeikata
lipistipeikata
22:17 04.03.2014.

"jer se kite ustaškim obilježjima" -A čime bi se tribali kititi da ih on obiđe?Crvenim zvizdama petokrakama?Slikama Moše Pijade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije