Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završetak obnove kuća

Milanovića i ministre sutra u Gunji čekaju zahvalnice, ali i prosvjedi

13.05.2015., Gunja - Nakon sjednice Vlade koja se odrzala u obnovljenoj zgradi Opcine, premijer Zoran Milanovic obisao je osnovnu skolu te je sjeo na kavu u obliznjem kaficu. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.09.2015.
u 13:13

Uz pljesak i riječi zahvale premijera i njegove ministri sutra u Gunji dočekat će i prosvjednici koji žele najviši državni vrh upozoriti, kako kažu, na masu stvari koje su nepošteno i nepravedno napravljene u Gunji

U Gunji će se sutra održati prigodna svečanost u kojoj će se simbolično obilježiti završnica radova na obnovi objekata stradalih u prošlogodišnjih poplavi. Ovom svečanošću općinski čelnici Gunje žele zahvaliti svima onima koji su pomogli u obnovi obiteljskih kuća, objekata javne namjene, infrastrukture, odnosno, svima koji su na bilo koji način pomogli u normalizaciji života u Gunji. Pripremljeno je 300-tinjak zahvalnica koje će biti dodijeljene zaslužnima, ali radi vremena one se neće dijeliti na samoj proslavi. Općinske vlasti najavljuju kako će tijekom svečanosti biti prikazan film o stanju u Gunji prije poplava, razmjerima stradanja kao i stanju danas, a prisutnima će se obratiti i premijer Zoran Milanović i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Međutim, uz pljesak i riječi zahvale premijera i njegove ministri sutra u Gunji dočekat će i prosvjednici koji žele najviši državni vrh upozoriti, kako kažu, na masu stvari koje su nepošteno i nepravedno napravljene u Gunji.

– Dosta je bilo šutnje! Vrijeme je da se ujedinimo i da se čuje stvarno stanje u Gunji, kaže Antonio Marković, predsjednik Mladeži HDZ-a općine Gunja, koja i organizira prosvjed. Dodaje kako je prosvjed prijavljen policiji te da su pozvani i svi drugi mještani da im se priključe bez obzira na stranačku pripadnost.

– Niz je nelogičnosti i čudnih stvari koje su napravljene u Gunji tijekom obnove. Ovo je vjerojatno zadnja mogućnost kada će premijer i ministri biti u Gunji i to treba iskoristiti, ističe Marković. Prosvjednici najavljuju i pripremanje raznih transparenata kojima će upozoriti na probleme. Navodi i kako Mladež HDZ-a općine Gunja pozdravlja odluku da se donatorima uruče priznanja i zahvalnice, ali i da smatraju sramotnim da se zajedno sa svim donatorima, ljudima, koji su velikodušno pomagali Gunji i Gunjancima, pozivaju i predstavnici aktualne vlasti koji su najodgovorniji za sve nepravde kojima smo svakodnevno svjedoci od poplave prošle godine. Kao osnovne nelogičnosti u obnovi, na koje žele upozoriti Milanovića i ministre, Marković ističe kategorizaciju objekata, mjerenje visine vodnoga vala, odabir izvođača, odbačene zahtjeve za obnovu, sporost i kvalitetu obnove, zapostavljeno gospodarstvo i izbacivanje na ulicu iz kontejnera.

Poziv za sutrašnji prosvjed širi se i putem društvenih mreža, a još je nepoznato hoće li se sutra u Gunji pojaviti i aktivisti Živoga zida.

>> Načelnik Gunje: Nitko iz kontejnera neće biti izbačen na silu

Komentara 24

SL
_Slavonac_
14:28 03.09.2015.

Za što zahvalnice?! Hoće sami sebi dijelit??

Avatar de_niro
de_niro
09:28 04.09.2015.

Kakve zahvalnice? Zaslužili su oni svašta, ali zahvalnice definitivno ne...

KV
kvocam
09:40 04.09.2015.

Ma kakve zahvalnice?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije