Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava automobila

Milanović: Realne brojke su manje, u četvrtak mijenjamo odluku!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.02.2014.
u 15:55

Ljude smeta nepravda i kriminal. Ovo je bio tehnički propust – rekao je Milanović i dodao da još ne zna za što se točno koristiti deset automobila u MUP-u

Predsjednik Vlade Republike Zoran Milanović sazvao je još jednu konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na temu javne nabave automobila.

– Ono što sam jučer rekao, tako će i biti. Najskuplji auti idu policiji, a ministri će dobiti one srednje klase. Iznos od 650.000 kuna ukupan je agregat svih troškova. Cijena vozila s PDV-om bez održavanja i kamata je oko 450.000 kuna. Kada oduzmete davanja državi cijena je 270.000 kuna. Važno je da budemo skromni i razumni. Nismo se bavili detaljima, bavimo se važnim stvarima. Moramo razlikovati leasing, operativni leasing i stvarnu cijenu vozila – rekao je Milanović.

Upitan smatra li i dalje da je riječ o preluksuznim automobilima, premijer je odgovorio:

– Specifikacije su bazične, a ta se vozila sada ne mogu nekome prodati. Ne znam kako smo na to nasjeli. Možemo raskinuti ugovor i platiti velike penale, ali ovo nam ionako treba. U četvrtak ćemo na vladi promijeniti odluku i specificirati da je riječ o srednjoj klasi automobila osim za predsjednika i potpredsjednike – rekao je premijer i dodao kako automobili nemaju "fancy" sjedala.

– Vjerovali ste nekome na riječ prije dva dana i pogledajte do čega je to dovelo – odgovorio je Milanović novinaru koji ga je pitao smatra li da su ljudi bez obzira na nove brojke iživcirani odlukom o nabavi automobila.

– Ljude smeta nepravda i kriminal. Ovo je bio tehnički propust – rekao je Milanović i dodao da još ne zna za što se točno koristiti deset automobila u MUP-u. – Možda će biti presretači – kazao je.

Premijer se osvrnuo i na rebalans proračuna:

– Ozbiljno razmišljamo o rezanju plaća državnih dužnosnika za pet do deset posto – rekao je premijer i dodao kako će se odluka donijeti uskoro.

Podsjetimo, premijer je jučer izjavio da je nabava gotova.

– Mi smo pravna država. Ono što je potpisano moramo poštovati... Dobili smo aute koji stoje 650 tisuća kuna, oni su kupljeni i nema raskidanja ugovora jer su auti rađeni po narudžbi. Oni će naći svoje mjesto u sustavu MUP-a za protokol. Za takvim autima svaka država ima potrebe – rekao je premijer Zoran Milanović pokušavajući umanjiti štetu nastalu zbog afere koju je otkrio Večernji list – da Vlada obnavlja vozni park i nabavlja čak 1581 novi auto, među ostalim i 20 vrlo skupih limuzina.

>> Milanović: Automobili su kupljeni i nema raskidanja ugovora!

>> Rasplet afere koju je otkrio Večernjak – 'Ugovor ne možemo raskinuti, auti idu u MUP!?

>> Ostojića naljutili sindikati: Oni se prvi trebaju odreći 50 posto plaće!

Komentara 285

Avatar voltron
voltron
15:35 18.02.2014.

Možda se osvrne na Šegona i kriminalnu SDP-ovu hobotnicu u poreznoj, policiji i ukoku-u.

CE
cenzura
15:36 18.02.2014.

O Bože prosvijetli mu pamet! Nek dade neopozivu ostavku da nas pasi jada i bijede!

Avatar najljepša
najljepša
15:35 18.02.2014.

Možda najavi kupnju kočija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije