Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi za godišnji

Milanović: Moj se skromni mozak nikada ne odmara

Milanović i Grčić sjeli na kavu nakon obilaska Uljanika
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
01.08.2014.
u 20:17

Na pitanje što čita odgovara - svašta

U eksluzivnom intervjuu za Media Servis premijer Zoran Milanović otkrio je kako će provesti godišnji odmor.

 - Ako mislite da se moj skromni mozak ikad odmara - varate se, a znate da je to najveći napor. Osim baš fizičkog rada, razmišljati i biti pod pritiskom i stresom je najveći napor i to ne prestaje. Jedino što ću moći biti u kratkim hlačama 10 dana. Bit ću malo na Sjevernom, malo na Srednjem Jadranu, a to će se se prekidati protokolima. Tako da se baš nikada ne stigneš opustiti ali mislim da svakome treba odmora. Oni koji preko ljeta poziraju da rade vjerojatno ništa ne rade preko godine. Da, ovih deset ili 12 dana ćemo biti malo više u jednom relaksiranom ozračju, bit će tu dosta sporta, bicikla, trčanja, čitanja jako puno - to nikada ne prestajem raditi.

Na pitanje što čita odgovara - svašta.

 - Svašta. Evo recimo oni koji žele razgovarati o porezima moraju pročitati knjigu Thomasa Pikettyja "Kapital u 21. stoljeću", još nije prevedena, ali ti koji su najglasniji znaju engleski. Ili mogu čitati na francuskom u originalu. Ja sam čitao englesku verziju i to je knjiga koja je puno ozbiljnija od Marxovog "Kapitala" koja je obična improvizacija. To je recimo jedna knjiga koju sam pročitao prije dva tjedna, a uzela mi je mjesec dana jer nemaš baš puno vremena. To je jedna od najozbiljnijih knjiga koje sam ikada čitao budući da je rezultat 15-godišnjeg istraživanja, kazao je.

Milanović je podijelio i svoje stavove oko 'lagane' literature.

 - To je lagano jer je super za čitati, možda nije najbolja preporuka za vođenje politike, ali ako mislite na beletristiku - znate što, počeo sam čitati neke stvari koje su mi bile famozne kad sam imao jako malo godina, npr. Dostojevskog i Turgenjeva. Evo, došao sam sad definitivno do uvjerenja da mi je Turgenjev bliži pisac od Dostojevskog, rekao je Milanović.

>> 'Nismo siromašni i bijedni, nego trošimo na krive stvari'

Komentara 59

DU
Deleted user
20:46 01.08.2014.

Nema nam pomoći. Imamo predsjednika na razini Nerona i drugih luđaka koji su u povijesti vladali. Desi se svaku toliko u povijesti takav slučaj da se lider nakon pobjede na izborima raspameti, pobudali..

AJ
ajmo
20:38 01.08.2014.

Ti se ne odmaraš a na skijanje u Austriju pa u Australiju pa Brazil. A i bolje odi majstore na odmor i ne vračaj se mislim da bi narod odahnuo a i ministre povedi i ne vračajte se a mozak ti radi Hm.

Avatar Slito
Slito
20:53 01.08.2014.

"skromni mozak nikada ne odmara",...a sta ce odmarati kad ga ni nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije