Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJA U BIH

Matić žestoko napao tajne službe: Bave se tko je s kim spavao, a nisu Plenkovića pripremili na ovo

fred matić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2016.
u 11:42

Matić je problematizirao rad tajnih službi koje su, smatra, ovo trebale znati i pripremiti premijera Plenkovića uoči njegova prošlotjednog posjeta BiH

Bivši ministar branitelja Predrag Matić osvrnuo se na uhićenja 10 pripadnika HVO-a u Orašju te poručio kako je vrlo bitno pratiti "tajming uhićenja". Problematizira i rad tajnih službi, koje su, smatra, ovo trebale znati i pripremiti premijera Andreja Plenkovića uoči njegova prošlotjednog posjeta BiH.

– Poslati predsjednika Vlade, a ne pripremiti ga na ovo!? Pa ovo je nešto što su tajne službe trebale znati, ali dok se oni bave time tko koga ševi, tko je s kim spavao, gdje tko zimuje, tko će se baviti još i takvim stvarima! – primijetio je Matić. Najbitnije je pratiti, dodaje, baš tajming uhićenja.

– Nadam se da su se svi složili s time da počinitelji trebaju biti kažnjeni, ali tajming je bitan. Samo dva dana prije Andrej Plenković bio je u posjetu BiH, a onda je uslijedila pljuska. Dakle, ljudi su uhićeni neposredno nakon posjeta, i pokazali su koliko im zapravo znači naš posjet. Mi sa Srbijom, vjerovali ili ne, imamo uređeno stanje, oko 45 presuda. Kada bi dvojica sjela i to pročistila, ostalo bi možda desetak onih koji imaju utemeljene slučajeve – primijetio je Matić te dodao kako mu se čini da se u Bosni i Hercegovini priča oko optužnica radi neselektivno.

– Sad se vraćamo onoj Milanovićevoj izjavi. S kim mi imamo tamo razgovarati? Plenković je, ako je htio posjetiti BiH, trebao ići isključivo u Sarajevo. A ako je išao u Mostar, mogao je i u Banju Luku. Mislim da je ovo revanš Plenkoviću jer nije bio u Banjoj Luci. Sve strane u ratnim sukobima imale su logore, činjeni su zločini, ali nitko nije odgovoran. Trebate obratiti pozornost na to da su svi, koji su do sada optuženi za ratne zločine, "nevini". To je nevjerojatna stvar! Ako si bio "frajer" pa činio zločine, silovao, budi onda frajer kad te uhite i reci da si to učinio – komentira Matić. Poznaje, dodaje, neke od uhićenih, ali drži apsurdnim najavljivanje ljudima da će biti uhićeni.

– To je jedna od gluposti hrvatske politike, ali i svih političara na ovim područjima koji misle da nekoga treba obavijestiti da će biti uhićen. Tako će opet imati nekakvog Ivu Sanadera koji će pobjeći – kaže Matić. Ironično odgovara na pitanje o radu bivše SDP-ove Vlade u vezi s optužnicama.

– Moram priznati, mi smo se uljuljkali. Znate, kad je SDP na vlasti, tada nema potjernica, uhićenja... Ali kad je HDZ na vlasti, to se događa! Malo smo se uspavali s time u vezi. Da se našalim, imam informaciju da je šator već bio spreman u Vukovaru, plinske boce, sve, treba ga potegnuti dolje... Ali netko je rekao da je HDZ na vlasti, pa su rekli: "Onda ništa, idemo kući!" – zaključuje Matić.

Ključne riječi

Komentara 24

TO
Toni12345
12:01 02.11.2016.

A tko je to s kim spavao?

DU
Deleted user
12:10 02.11.2016.

Teško nama sa ovom bivšom predbivšom i budućom vladom. Izdani smo i prodani još odavno. Biti će tu svega.

MO
Modernibosanac
14:32 02.11.2016.

Moj Maticu bas si biser. Hrvatska je supotpisnca Daytonsko sporazuma samim tim obvezala se skrbiti o Hrvatima u BiH. Trebamo li mi Hrvati u BiH imati federalnu jedinicu kao konstituivan narod (na papiru) da bi nas hrvatski premijer udostojio se posjetiti nas u Mostaru. Srpski premijer Vucic obilazi samo Banjaluku. Ne zuri u Sarajevo a ponajmanje u Mostar. Pored Matica i takvih Hrvata netrebaju nam Srbi za neprijatelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije