Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša županica

Grijesi Lovrić Merzel: Službenom karticom plaćala gušte na godišnjem odmoru

03.10.2014., Zagreb - Glasovanjem o dosad raspravljenim tockama nastavljena je 14. sjednica Hrvatskog sabora. Marina Lovric Merzel, Slavko Linic.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.06.2015.
u 08:00

Tisuće kuna otišle su i na benzin iako su službena vozila županije – dizelska

Jedna od točaka optužnice protiv bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel jest i optužba da je bivša SDP-ovka službenim karticama županije od 2005. do 2013. godine potrošila čak 164.773 kune za svoje privatne troškove. USKOK svoje tvrdnje temelji na tome da mnogi računi, plaćeni službenim karticama, nisu glasili na županiju, a da je dio računa napravljen – u vrijeme dok je županica koristila godišnji odmor.

Skupi ručkovi i noćenja

Tako je istraga pokazala, primjerice, da je službenom karticom 26. veljače 2009. plaćen račun od 2748,90 kuna za konzumaciju jela i pića u Landhausstuberl Richard Hasler u Bad Kleinkirchheimu, gdje je županica tada bila na skijanju.

Za svog godišnjeg odmora u svibnju iste godine platila je 1464 kune, opet službenom karticom, troškove noćenja i polupansiona u hotelu Sol Garden Istra u Umagu, nakon čega je navratila na ručak do Kleti obitelji Bunčić u Dugom Selu i tamo istom karticom, čije je račune podmirivala županija, platila ceh od 809 kuna.

Među mnoštvom računa tih godina nalaze se i oni za objede u brojnim skupim restoranima u Dubrovniku, Zagrebu, Istri, Dalmaciji, ali i inozemstvu, a za koje USKOK smatra kako su bili u privatne, a ne službene svrhe.

Novi mandat, veći troškovi

Tako ju se tereti da je službenom American Express karticom podmirila trošak od 1340 kuna nastao 4. travnja 2011. u ekskluzivnom restoranu Bevanda u Opatiji. Istražitelji smatraju da je riječ o privatnim troškovima jer su utvrdili da je županica toga dana imala zakazan posjet Poliklinici Zambelli u Rijeci gdje je do 2011. godine već bila obavila više estetskih zahvata.

Zanimljiv detalj je i da je, u vrijeme godišnjih odmora, službenim karticama bivša županice tisuće kuna trošila na gorivo, i to eurosuper, dok su službena vozila županije tada bila dizelska. I ti su troškovi sada u optužnici. Tijekom prvog mandata, od 2005. do 2009. godine, istražitelji je terete za potrošenih 56.388 kuna, a privatna potrošnja je u drugom mandatu skočila. Od 2009. do 2013. saborska je zastupnica, smatra USKOK, potrošila na kartice čak 108.384 kune u privatne svrhe.

>> Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

Komentara 104

OB
ObrenM
21:56 29.06.2015.

To je tako antipaticna osoba,falsifikatorica diplome,puna oholosti,lopovluka.Dobrim dijelom je kriva za stanje grada Siska.Danije bilo Nu2 i pritiska javnosti,nastavila bi dalje krasti uz "blagoslov"postenog sefa.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
08:22 30.06.2015.

tužno je što većina ljudi ne shvaća....nije ona trošila neke imaginarne županijske novce , ona je trošila posuđene novce baš kao i njena partija u jugoslaviji pa sad u hrvatskoj....baš kao grci trenutno....naši političari zapravo konstantno troše osim za plaće drž. službenicima i službama koje se plaćaju iz proračunske kase tipa vojska policija,sudovi,zdravstvo...i naravno fini raskošni život više pozicioniranih parazita.to neminovno vodi u grčki scenarij

LU
Lucina
08:23 30.06.2015.

To je sitnica nad sitnicama koliko je pokrala nebi joj ginulo nista manje tamnice od Sanadera ako ima pravde!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije