Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hoću brzo suđenje'

Potvrđena optužnica! Mamić: To je politički montirani proces temeljen na zločestim konstrukcijama

mamić osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
29.11.2016.
u 11:33

Koliko nam je poznato, brat mu Zoran, kao ni Damir Vrbanović, nisu stigli na sjednicu u Osijeku, no po zakonu to nisu ni obvezni.

Za točno pola sata bila je gotova sjednica optužnog vijeća na kojoj je potvrđena optužnica protiv Zdravka i Zorana Mamića te protiv Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

– Obrana okrivljenika napravila je presedan u sudskoj praksi. Povukli smo žalbe, a danas i sve prigovore koje smo zadnji put dali na optužnicu. Želimo da što prije suđenje počne. Mislio sam da će sudac biti malo veći ''džek'' pa bar poslati optužnicu na doradu, ali eto, bio sam naivan – poručio je Mamić novinarima pred sudom.

Zdravko Mamić istaknuo je i kako čini sve da suđenje počne što prije te da je "apsolutno spreman".

– Bio sam obvezan čuvati tajnost postupka, svi su govorili o tome putem medija, ja nisam mogao ništa reći. Sad mogu otvoreno reći da je to politički montirani proces temeljen na zločestim konstrukcijama. Budite sigurni da ću u razdoblju u kojem ćemo se viđati ja malo uveseljavati vas i hrvatski puk i da ću vam ja onda pričati što je prava istina, a možda ću organizirati i vlastito snimanje čitavog suđenja – najavio je novinarima. 

Tvrdi kako neće biti odugovlačenja suđenja zbog toga što mu je brat u Saudijskoj Arabiji te da je to "još jedan spin".

Kada je riječ o suđenju baš u Osijeku, kazao je kako je to "božja volja".

– Oni koji su htjeli da suđenje bude u Osijeku, oni su željeli zlo, no Bog je omogućio da se to zlo pretvori u dobro jer ako postoji neko dobro mjesto u Hrvatskoj, onda je to slavonski čovjek, slavonska duša, Slavonija – kazao je. Na upit novinara nije li podigao ustavnu tužbu baš zato što je predmet delegiran u Osijek, odgovorio je:

– Ništa je na podižem, ja samo hoću brzo suđenje – zaključio je.

Dodao je kako početak suđenja željno iščekuje i njegov brat Zoran.

Sjednica je počela u 10 sati na Županijskom sudu u Osijeku, na čelu sa sucem Zvonkom Vrbanom, a na njoj se vijećalo o optužnici za izvlačenje najmanje 100 milijuna kuna iz Dinama.

Zoran i Damir nisu stigli

Zdravko Mamić na sud je stigao nešto prije 10 sati u društvu svojih branitelja, ali i poreznika Pernara.

– Očekujem da će biti lijep i sunčan dan, a o ostalom ćemo poslije – rekao je dobro raspoloženi Mamić.

Koliko nam je poznato, brat mu Zoran, kao ni Damir Vrbanović, nisu stigli na sjednicu u Osijeku, no po zakonu nisu to ni obvezni.

Podsjetimo, prva sjednica optužnog vijeća održana je još početkom lipnja, no odluka o optužnici tada nije donesena jer su obrane tražile izdvajanje čak 89 dokaza i spisa smatrajući ih nezakonitima. Maknuti su tako htjeli i iskaze nogometaša Dejana Lovrena i Luke Modrića. Spis je tada proslijeđen Vrhovnom sudu, no kako odluka nije stizala, optuženici su točno četiri mjeseca kasnije povukli žalbe ističući kako žele da suđenje što prije počne i da ''što prije dokažu svoju nevinost''.

>> Mamić povlači žalbu na USKOK-ovu optužnicu: Dosta mi je. Prvo hapse, a onda istražuju!

Komentara 56

DU
Deleted user
12:34 29.11.2016.

sram te bilo mamicu spominjes boga a lazes znas i sam,krades i podmicujes,nevoli te nitko otjerao si BBB i unistavas hrvatski nogomet,podsjecas me na sanadera i vidosevica isti arogantni kao ti zato planiraj momcad REMETINEC samo to je za vas

LA
LANA555
12:16 29.11.2016.

Ništa od toga .

TM
trade_mark
13:26 29.11.2016.

kad netko od obične bagre koja pošteno zarađuje svoj novac ostane dužan 100 kuna, onda mu opale ovrhu. i to je normalno, to je po zakonu i točka. ali kad mamići, bandići, kalmete, horvatinčići i slične elite pokradu milijune, ubijaju ljude, lažu, kradu... e to je onda nešto drugo. jer oni su, eto, domoljubi i oni to rade u isključivom interesu države. ali mi nadničari smo nedovoljno obrazovani da shvatimo njihovu veličinu i količinu dobrote i uljudbe kojom se odnose prema domovini. jer, da nema tih i takvih, bili bismo siromašniji od "regiona". da ne kažem da bismo bili u jugoslaviji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije