Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša županica

Lovrić Merzel izlazi iz pritvora, već je zatražila aktiviranje zastupničkog mandata

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
04.09.2014.
u 14:55

Bivša sisačka županica zahtjev za aktiviranje saborskog mandata dala je u zakonskom roku, dakle u roku osam dana od davanja ostavke na funkciju županice

Marina Lovrić Merzel zatražila je aktiviranje zastupničkog mandata. Kako doznajemo od predsjednice saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordane Sobol, bivša sisačka županica zahtjev za aktiviranje saborskog mandata dala je u zakonskom roku, dakle u roku osam dana od davanja ostavke na funkciju županice. I na novom radnom mjestu vjerojatno će se pojaviti već prvog dana zasjedanja Sabora. 

– Najvjerojatnije će sjednica Sabora početi u srijedu 17. rujna. Mi ćemo sjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva održati dan ili dva prije i na njoj ćemo odlučivati o njenom zahtjevu tako da Sabor može već na prvoj sjednici donijeti odluku da joj počinje mandat – objašnjava Sobol. Lovrić Merzel bi na slobodu trebala biti puštena u petak. Dotad će biti ispitani svi svjedoci u istrazi protiv bivše sisačke županice.

– Nisam dobio još nikakvu obavijest iz Sabora, no za mene je aktiviranje mandata Marine Lovrić Merzel u ovoj situaciji bilo očekivano – rekao je Zoran Vasić, sisački SDP-ovac koji je u Sabor ušao kao zamjena bivšoj županici.

>>Lovrić Merzel vraća se kao članica SDP-a u Sabor, osim ako nije za ‘francusku eleganciju’

>>Izbačena Lovrić Merzel: 'Sumnja u najteža koruptivna djela izaziva zgražanje i sram'
 

Komentara 91

SP
spirajzlin
14:59 04.09.2014.

mislim da je vrijeme da se napokon digne revolucija...

OS
osica
15:04 04.09.2014.

Da, tako je to u državi ovoj, u kojoj je forma važnija od sadržaja," javila se u roku za aktiviranje mandata". Nema tu ni srama,ni neugode , ni ostavke iz moralnih, političkih razloga, i onu koju je dala na mjestola na mjesto županice , je dala pod pritiskom daljnjeg pritvora." Ma dajte molim vas"

Avatar bosanac1951
bosanac1951
15:07 04.09.2014.

Ako ode u Sabor onda je to slom demokracije u HR....Pa narode moj ona izlazi iz zatvora ali još nije gotovo s njom...Optužena je za niz malverzacija...Kako je neće biti sram sjesti u saborsku klupu ili izaći za govornicu da nešto kaže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije