Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR FINANCIJA

Linić: Ovo je borba za opstanak

slavko linić
Foto: screenshot HRT
14.11.2013.
u 20:22

Linić je rekao kako ova i iduća godina sa sobom donose nove rashode, a to su članstvo u EU i kamate na javni dug

Nakon pet godina krize i recesije bez gospodarskog rasta proračun ne može biti razvojni - ovaj je proračun borba za opstanak, izjavio je ministar financija Slavko Linić gostujući na Dnevniku HTV-a.

Linić je rekao kako ova i iduća godina sa sobom donose nove rashode, a to su članstvo u EU i kamate na javni dug. Rezultat svega je deficit veći od 5 posto.

Linić je rekao kako se slaže s tvrdnjama sindikata da je novi proračun još jedan udar na hrvatsku sirotinju, a na tvrdnje poslodavaca da u proračunu nema mjera za gospodarski oporavak rekao je da su u HUP-u neobjektivni i nerealni.

– U vremenima rezova, oko 1,4 posto BDP-a dano je poslodavcima – rekao je Linić.

Najavio je da se nakon pokušaja oživljavanja privatnog sektora Vlada okreće jačanju investicija u javnim poduzećima, prije svega željeznici i energetici. Za to traže inozemne partnere i to je projekt koji će predstaviti Bruxellesu kako bi opravdali procjenu rasta od 1.3 posto.

Komentara 18

NB
Navrnuti Bracanin
20:57 14.11.2013.

Nije to borba za opstanak već za ostanak na vlasti. Liniću ja vas žalim je sam siguran da ne radite po savjesti i dao bi ruku u vatru da ova miljarda birokraciji nije vaša želja. Samo politički slijepič kao što je Miki ne vidi da je glomazna i bogata državna birokracija jedan od razloga da smo di jesmo.

BU
Bushmaster
20:46 14.11.2013.

Hocete reci ovo je borba za opstanak Vas politicara koji na mucu pucanstva zive vec 20 tak godina?Bas Vas briga za one ispod Markova trga.

AA
Aartur
21:25 14.11.2013.

Borba za opstanak u realnom sektoru traje već godinama i zapravo je velika većina u toj borbi već stradala tako da je sad riječ isključivo o opstanku ogromnog birokratskog aparata. Otprilike kao kad usred zime buhe ostanu bez domaćina kojem su sisale krv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije