Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI PROBLEM

Linić: Nitko nam neće oprostiti dug

slavko linić slaviša
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.11.2013.
u 19:55

Modeli kojima Linić planira obuzdavati rast javnog duga su privatizacija i prodaja imovine

– Naš je najveći problem javni dug koji će iduće godine prvi put prijeći granicu od 60 posto BDP-a, a u 2015. narast će na 64,1 posto. Neki govore da se ne bismo trebali brinuti za javni dug, da ne trebamo prodati ni HPB, ni Croatia osiguranje ni monetizirati autoceste. Ali istina je da nam nitko neće opraštati dugove – poručio je ministar financija Slavko Linić.

Modeli kojima Linić planira obuzdavati rast javnog duga su privatizacija i prodaja imovine.

– Samo u 2014. za autoceste dospijeva više od pet milijardi kuna obveza, a mi nismo u stanju te dugove plaćati iz prihoda autocesta. Radimo popis svega što bismo mogli i trebali privatizirati – rekao je Linić najavivši da bi novac od prodaje HPB-a trebao “kapnuti” već ove godine, a od prodaje CO-a iduće. Linić kaže da je problem deficita u odnosu na javni dug puno manji i da će se deficit smanjivati usporedno s gospodarskim rastom.

>> U devet mjeseci država potrošila 3,5 milijardi kuna više nego 2012.

Komentara 6

RU
rus4
20:18 14.11.2013.

G.Liniću:kad sve privatozirate,šta ćete poslije? Šta smo imali 1990. a šta danas imamo? Zar nije vrijeme da se stane na loptu i promijeni smjer....

BU
bubimir
21:43 14.11.2013.

čiji dug, liniću, građana očerupanih tvojom poreznom tiranijom sigurno ne

DU
Deleted user
20:44 14.11.2013.

Možda hoće ako se naguzimo još više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije