Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo vodstvo

Lidija Bertović nova ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera

'11.06.2010., Plitvice - Nacionalni park Plitvicka jezera, ilustracija.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
17.08.2012.
u 16:40

Očekuje se da će nova ravnateljica unaprijediti poslovanje Plitvičkih jezera, poduzeti potrebne aktivnosti radi unapređenja turizma, turističke ponude i što kvalitetnijeg obavljanja komercijalnih djelatnosti, priopćili su u ministarstvu

Lidija Bertović nova je ravnateljica Javne ustanove "Nacionalni park Plitvička jezera", a na mandat od četiri godine imenovao ju je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nakon provedenog javnog natječaja.

Dr. sc. Lidija Bertović diplomirala je 1993. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu nakon čega je otišla u Škotsku gdje je završila specijalistički ispit za profesora kemije te magistrirala. Od 1993. do 1998. radila je u ekološkom laboratoriju u SAD-u, a od 1998. do 2002.  u Škotskoj gdje je bila voditeljica projekta u naftno-istraživačkom laboratoriju. Nakon toga vratila se u Hrvatsku i radila u Ministarstvu zaštite okoliša, EkoTeinu d.o.o. Zagreb, Agenciji za posebni otpad d.o.o. Zagreb, bila savjetnica člana uprave Ine, a od prosinca 2009. ravnateljica Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

– Očekuje se da će nova ravnateljica unaprijediti poslovanje Javne ustanove “Nacionalni park Plitvička jezera“  radi postizanja što bolje zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti i što boljeg upravljanja zaštićenim područjem, da će poduzeti potrebne mjere i aktivnosti radi unapređenja turizma, turističke ponude i što kvalitetnijeg obavljanja komercijalnih djelatnosti. Također je potrebno pojačati suradnju s lokalnim zajednicama, što je zasigurno jedan od važnijih elemenata za razvoj nacionalnog parka – priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Komentara 7

DU
Deleted user
20:48 17.08.2012.

.. i član je SDP-a od ...

OB
-obrisani-
22:30 17.08.2012.

Sudeći po kvalifikacijama i dosadašnjim angažiranjem i poslovima dotična će vjerovatno tražiti (i naći) naftu na Plitvicama, a ne unaprijediti poslovanje nacionalnog parka ?

ZI
zicco
19:30 17.08.2012.

konačno su maknuti Šutić i ostala stranačka subraća, fala Bogu!...ništa se za vrijeme njihove uprave nac.parkom nije napravilo, Plitvice izgledaju jednako kao i prije 30-tak godina, naravno, mislim na infrastrukturu...ljudi po inerciji dolaze, to je svjetska prirodna ljepota ali nažalost, bez adekvatne turističke valorizacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije